Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Izrada štitnika za zube sportista

Izrada štitnika za zube sportista

Izrada stitnika za zube za sportiste

Izrada štitnika za zube

Okluzalni splintovi koriste se najčešće u slučaju bruksizma (nesvesno škripanje zubima, najčešće u toku noći) i bruksomanije (svesno škripanje zubima u budnom stanju), koriste se u cilju smanjenja abrazije i zaštite zubnih tkiva, smanjenja opterećenja na potporna tkiva zuba i smanjenja bola u viličnim mišićima.
Takođe, koristi se i kod sportista da bi se smanjila mogućnost povrede zuba i njihovog trošenja. Na osnovu uzetog otiska zuba gornje i donje vilice, izrađuje se individualno za svakog pacijenta.

Izrada štitnika za zube sportista se najčesće radi splint samo za gornju vilicu.
Najčešće primenjivani su stabilizacioni okluzalni splintovi, izrađuju se od čvrstog gumenog materijala debljine 2mm koji prekrivaju sve zube.

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Izrada štitnika za zube sportista – cena usluge

Pogledajte naš CENOVNIK

 

 

msbeograd