Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Operacija tumora dojke

Operacija tumora dojke

Rak dojke

Rak dojke

Rak dojke predstavlja maligno oboljenje koje može da se leči operacijom, hemioterapijom, radioterapijom, ali će se vrlo često koristiti kombinacija ovih metoda. Iako se najčešće javljaju kod žena postoji oko 1% slučajeva kada se javljaju i kod muškaraca. Rak dojke je na početku asimptomatski a kasnije se mogu javiti simptomi kao što su grudvica u dojci ili pazuhu, iscedak iz dojke ili promene na koži dojke i bradavice. Tumor se najčešće javlja u sentinelovim limfnim ćelijama.

 

Rak dojke – hirurško lečenje

Ukoliko se otkrije na vreme rak dojke možemo uspešno lečiti operacijom odstranjivanja cele dojke – mastektomija. Naravno lečenje zavisi od tipa tumora i u kom stadijumu je otkriven kao i od opšteg stanja pacijenta. Pored uklanjanja cele dojke postoji i poštedna operacija tumora koja se primenjuje kada je tumor jako mali i dojka se poštedjuje.

 

Operacija tumora dojke sa rekonstrukcijom

U zavisnosti od vrste operacije koja je uradjena pacijentkinji se može odmah uraditi i totalna ili parcijalna rekonstrukcija, mada se kod malignih oboljenja savetuje da se sačeka sa rekonstrukcijom. Svrha rekonstrukcije je da se uz pomoć veštačkih materijala napravi dojka koja će izgledati najpribližnije odstranjenoj.

 

Priprema za operaciju

Nekoliko dana pre operacije potrebno je obustaviti korišćenje lekova koji utiču na zgrušavanje krvi. Ukoliko ste na nekoj terapiji hirurg će Vas posavetovati kako da nastavite sa terapijom. Dve nedelje pre intervencije preporučuje se prestanak pušenja. Takodje pre intervencije hirurg će Vas uputiti na laboratorijske analize,EKG i neke dodatne analize ako je to potrebno.

 

Oporavak nakon operacije

Nakon intervencije pancijentkinja može ostetiti bol u dojkama ili ramenu, kao i blagu mučninu. Takodje obavezno je ležanje na ledjima nekoliko nedelje posle intervencije. Posle intervencije se preporučuje pojačan unos tečnosti i suzdržavanje od fizičkih aktivnosti ili podizanja teškog tereta.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Operacija tumora dojke – cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Marko Buta

Specijalista onkološke endokrine hirurgije

Ass dr Marko Buta Specijalista onkoloske endokrine MSB bolnice hirurgije

Dr Miroslav Granić

Onkološki hirurg

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

msbeograd