Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Operacija tumora štitaste žlezde

Operacija tumora štitaste žlezde

Operacija Tumora Štitne Žlezde

Tumor štitne žlezde

Tumor štitne žlezde je u većini slučajeva papilarni i folikularni a limfomi se javljaju veoma retko. Metastaze ovih tumora se najčešće pojavljuju na limfnim čvorovima, kostima i plućima. Simptomi tumora štite žlezde se ispoljavaju kao problemi sa gutanjem hrane,bolovi u grlu,promuklost koja ne prolazi ili primetne izrasline u predelu vrata.

 

Operacija tumora štitne žlezde

U zavisnosti od stadijuma bolesti najčešće se izvodi tiroidektomija ili kompletno odstranjivanje štitne žlezde koja ukoliko se bolest otkrije u ranoj fazi može biti vrlo efikasna. Intervencija se obavlja u opštoj anesteziji, vrlo je bezbedna i nosi veoma mali rizik od komplikacija. Operacija traje oko dva sata a pored lečenja karcinoma može se izvesti i kod lečenja drugih poremećaja rada štitne žlezde.

 

Oporavak nakon operacije

Nakon intervencije kod pacijenta se može javiti osećaj knedle u grlu pa je preporučljivo konzumiranje hladnih napitaka a suzdržavanje od iritiranja grla vikanjem ili jakim kašljanjem. Prvi obroci nakon intervencije će biti u tečnom stanju a kompletan oporavak se očekuje posle dve nedelje. Pacijentu se prepisuje terapija ukoliko je cela žlezda odstranjena kao doživotna zamena hormona.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Tumor štitne žlezde – cena operacije

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Marko Buta

Specijalista onkološke endokrine hirurgije

Ass dr Marko Buta Specijalista onkoloske endokrine MSB bolnice hirurgije

Dr Miroslav Granić

Onkološki hirurg

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

msbeograd