Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Modifikacija muskih genitalija

Modifikacija muskih genitalija

Modifikacija Muških Genitalija

Modifikacija muških genitalija

Modifikacija muških genitalija predstavlja jednu od intervencija u proceduri promene pola. Može imati različite oblike, uključujući uklanjanje dojki – mastektomiju – i promenu genitalnog regiona, poznato kao “donja” operacija. Donje operacije uključuju:

-uklanjanje materice, poznato kao histerektomija
-uklanjanje vagine, poznato kao vaginektomija
-konstrukcija penisa metoidioplastikom ili faloplastikom

 

Hirurgija

Pre nego što se podvrgne operaciji za afirmaciju pola od žene do muškarca, osoba će dobiti terapiju zamene testosterona.
Oni tada mogu biti podvrgnuti jednoj ili više od sledećih vrsta procedura.

Restrukturiranje grudnog koša

Osoba koja je podvrgnuta operaciji za prelazak sa ženskog na muško obično ima potkožnu mastektomiju da bi se uklonilo tkivo dojke. Hirurg će takođe promeniti izgled i položaj bradavica.U međuvremenu, terapija testosteronom će stimulisati rast dlačica u grudima.

Metoidioplastika

Metoidioplastika je metoda konstruisanja novog penisa ili neopenisa. To uključuje promenu klitorisa u penis. Osoba će dobiti hormonsku terapiju pre operacije za povećanje klitorisa u tu svrhu. Tokom postupka, hirurg takođe uklanja vaginu, u vaginektomiji. Pored toga, produžavaju uretru i pozicioniraju je kroz neopenis. Da bi postigao produženje, hirurg koristi tkiva sa obraza, malih usana ili drugih delova vagine. Cilj ovoga je omogućiti osobi da mokri dok stoji.

Druga opcija je Centurion procedura, koja uključuje repozicioniranje okruglih ligamenata ispod klitorisa kako bi se povećao obim penisa. Metoidioplastika obično traje 2-5 sati. Nakon početne operacije, možda će biti potrebne dodatne procedure. Centurion procedura traje oko 2,5 sata, a uklanjanje ženskih reproduktivnih organa će povećati ovo vreme. Prednost metoidioplastike je u tome što neopenis može postati erektan, zbog erektilne sposobnosti klitoralnog tkiva. Međutim, neopenis koji je rezultat metoidioplastike često je premali za penetrativni seks.

Faloplastika

Faloplastika koristi presađenu kožu – obično sa ruke, butine, leđa ili stomaka – da bi se formirao neopenis. Lekari smatraju da je uzimanje kože sa podlaktice najbolja opcija u konstrukciji penisa. U poređenju sa metoidioplastikom, faloplastika rezultira većim penisom. Međutim, ovaj neopenis ne može sam da postane uspravan. Nakon perioda oporavka, osoba može imati implantat penisa. To im može omogućiti da dobiju i održe erekciju i imaju penetrativni seks. Tokom faloplastike, hirurg izvodi vaginektomiju i produžava uretru kako bi omogućio mokrenje kroz penis. Nedostaci faloplastike uključuju broj hirurških poseta i revizija koje mogu biti neophodne, kao i cenu, koja je obično veća nego kod metoidioplastike.

Scrotoplastika

Osoba može odlučiti da uradi skrotoplastiku – stvaranje skrotuma – pored metoidioplastike ili faloplastike. U skrotoplastici, hirurg izdubljuje i repozicionira velike usne da formira skrotum i ubacuje silikonske implantate testisa.

 

Modifikacija muških genitalija – oporavak

Vreme oporavka od operacije varira u zavisnosti od vrste procedure i faktora kao što su opšte zdravlje i izbor načina života osobe. Na primer, pušenje usporava oporavak i povećava rizik od komplikacija nakon operacije. Ako osoba puši ili koristi bilo koju supstancu sa nikotinom, medicinski tim ih može smatrati manje podobnim za ovu vrstu operacije.Nakon operacije koja potvrđuje pol, većina ljudi treba da ostane u bolnici najmanje nekoliko dana. Nakon napuštanja bolnice, osoba treba da se odmori i da se bavi samo vrlo ograničenim aktivnostima oko 6 nedelja ili duže. Takođe, kada je osoba imala proširenje uretre, potrebno je da koristi kateter 3-4 nedelje.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Modifikacija muških genitalija – cena operacije

Pogledajte naš CENOVNIK

msbeograd