Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Rendgen kičme

Rendgen kičme

Rendgen Kičme

Rendgen kičme

Rendgen kičme nam prikazuje dvodimenzionalnu sliku koštanih struktura kičmenog stuba. Radi se iz tri celine: vratnog dela kičme, grudnog dela kičme i trtičnog dela kičme. Ovaj pregled se najčešće radi zbog:

  • Degenerativnih promena na koštanim strukturama, zglobovima i diskovima kičmenog stuba
  • kod reumatskih ili zapaljenskih oboljenja
  • kod raznih deformiteta ili traumatskih povreda.

Na ovaj pregled može Vas uputiti reumatolog, neurolog, ortoped ili fizijatar kako bi procenili stanje kičmenih struktura.

Ovo je potpuno bezbolna dijagnostička metoda koja nosi sa sobom rizike od zračenja. Iako je količina zračenja mala stručnjaci veruju da ako je izloženost učestala može doći do problema u budućnosti. Trudnicama i maloj deci se ne propuručuje snimanje rendgenom.

 

Priprema za pregled

Za ovaj pregled nije potrebna specijalna priprema. Radiološki tehničar će Vas zamoliti da pre snimanja skinete sve metalne predmete sa sebe. Snimanje traje nekoliko minuta a nakon snimanja rezultate dobijate posle 15 minuta.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Rendgen kičme – cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

msbeograd