Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

Rendgen ruke

Rendgen ruke

Rendgen Ruke

Rendgen ruke

Rendgen ruke može da se uradi kako bi lekar dijagnostikovao degenerativne promene, povrede (prelom kostiju, uganuće ili istegnuće zgloba) ili nepravilan rast kostiju. Rendgenom mogu da se otkriju i ciste, tumori, infekcije ili prisustvo stranog tela u odredjenom delu ruke. Ukoliko je bilo preloma na kostima ruke rendgenom se može pratiti proces zarastanja kostiju.

 

Šta je rendgen?

Rendgen je dijagnostička metoda koja pomoću X-zraka prikazuje slike unutrašnjih organa.
Pre pregleda pacijent će skinuti odeću i nakit, zatim tehničar postavi pacijenta ispred ploče na kojoj je film za radiografiju. Snimanje traje nekoliko minuta a tehničar će zamoliti pacijenta da miruje ili eventualno da zadrži dah u zavisnosti od toga šta se snima.

 

Pojedinačno snimanje

U klinici Medicinski sistemi Beograd možete uraditi sledeća pojedinačna snimanja ruke:

  • Rendgen lakta
  • Rendgen ramena
  • Rendgen šake
  • Rendgen podlaktice
  • Rendgen nadlaktice

 

Rendgen ruke – rizici snimanja

Prilikom svakog snimanja pacijent je izložen minimalnim dozama zračenja. Trenutno štetno dejstvo ne postoji ali je utvrdjeno da češća izloženost može dovesti do malignih oboljenja u budućnosti. S tim u vezi na rendgenska snimanja je preporučljivo ići samo ukoliko je to neophodno. Kod trudnica preporučljivo je da se ne radi rendgen a ukoliko je neophodan trudnica će nositi specijalnu kecelju kao zaštitu od zračenja.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Rendgen ruke – cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

Martina Markovic