Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 666

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

 

Korekcija kapaka

Korekcija kapaka

OPERACIJA GORNJIH I DONJIH OČNIH KAPAKA

Operacija kapaka spada u najčešće i najefektivnije operacije u estetskoj hirurgiji. Ovim zahvatom vrši se korekcija kapaka uz pomoć koje osoba dobija potpuno drugačiji izgled očiju koji je odmoran, svež i mladolik. Starenjem se pojavljuju “vrećice” na kapcima koje mogu dati utisak da je osoba starija nego što u stvari jeste.

Iz naših rezultata se vidi da je udubljenje medijalnog kantusa i pojava donje orbitalne brazde prvi znak starenja orbitalne regije.

U svojoj doktorskoj disertaciji koja je bila rezultat desetogodišnjeg istraživanja, estetski hirurg Prof. dr Milan Jovanović je dokazao da se prvi znaci starenja u orbitalnoj regiji karakterišu: udubljenjima i ispupčenjima, a tek kasnije opuštenošću kože.

Doktorska disertacija ovog estetskog hirurga je značajna za sve sadašnje i buduće zahvate korekcije kapaka.

Analizom gornje orbitalne regije (gornjih kapaka) dokazao je da postoje dva tipa starenja, a analizom donje orbitalne regije (donjih kapaka) utvrdio je da postoji 14 tipova starenja. Nijedna klasifikacija znakova starosti orbitalne regije ne obuhvata različite tipove starenja. Tako da smatramo da je klasifikacija Prof. dr Milana Jovanovića vrlo originalna i jasna kako za razumevanje starenja orbite tako i za postavljenje indikacija i odabira hirurških i nehirurških postupaka u podmlađivanju orbitalne regije odnosno prilikom korekcija očnih kapaka.

Analizom svojih rezultata Prof. dr Milan Jovanović preferira svoj koncept podmlađivanja orbitalne regije koja mora da obuhvati i odredi sledeće:

  1. tip starenja
  2. ne sme se bazirati samo na tradicionalnoj ekscizionoj blefaroplastici koja se više može nazvati blefarektomija
  3. ceo akcenat i plan treba staviti na augmentacionu blefaroplastiku, a standardnu ekciziju kože koristiti sekundarno kao pomoćnu metodu
  4. bez augmentacije orbitalne regije nemoguće je dobiti idealne rezultate mladalačkog izgleda orbite.

“ZATEZANJE KAPAKA” – KOREKCIJA KAPAKA

Ukoliko pacijent ima viška kože na kapcima (koji se javlja nakon pojave udubljenja i ispupupčenja) potrebno je otkloniti višak kože.

Zatezanje kapaka (blepharoplastica) se koristi kao samostalna procedura ili udružena sa face liftingom u cilju podmlađivanja lica.

Indikacije za ovu vrstu operacije su: lokalizovana atrofija kože gornjeg ili donjeg kapka koja je istanjena i olabavljena i visi preko ivice kapka, kesice na gornjem ili donjem kapku (blepharohalasis) ili postoji hernijacija orbitalnog masnog jastučeta.

KANDIDATI ZA KOREKCIJU OČNIH KAPAKA

U praksi nije neuobičajno videti znatan procenat pacijenata (oba pola podjednako) između 27 i 40 godina starosti koji se obraćaju radi pomenute hirurške intervencije.

INDIKACIJE

Najčešće indikacije za blefaroplastiku su: višak kože na kapcima koja visi, bore oko očiju, nakupine masnih jastušića, smanjeno vidno polje usled spuštanja kože na kapcima ili pigmentacija kože.

msbeograd