Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Duboko čišćenje zuba

Duboko čišćenje zuba

Duboko čišćenje zuba

Kako se izvodi duboko čišćenje zuba?

Duboko čišćenje zuba se vrši sa istrumentom koji pravi ultra tanak i jak mlaz vode pomešan sa natrijum bikarbonatom namenjenim za stomatološke svrhe. Tokom i nakon ćiščenja se može pojaviti krvarenje, što je sasvim normalno.

Bakterije koje izazivaju zapaljenje desni i stvaraju zubni plak su stalno prisutne u našim ustima i nemožete ih se osloboditi, tako da je veoma važna oralna higijena vaših usta. Ako ne perete redovno zube ili ne koristite konac za zube zubni plak može ugroziti zdravlje zuba ili čak gubitak.

 

Šta je zubni plak?

Zubni plak su ustvari naslage koje se akumuliraju bliže korenu zuba i koji koloniziraju bakterije. Njegov uzrok je rezultat neadekvatne oralne higijene. Nakon jela ostaci hrane uvek ostaju u šupljinama izmedju zuba i izmedju zuba i desni. Ako se ti ostaci ne uklone pranjem zuba oni postaju pogodno tlo za razvoj bakterija koje zajedno sa pljuvačkom stvaraju tanak sloj naslaga. Na njemu mogu živeti i preko 400 različitih mikroorganizama.

 

Zašto je važno duboko čišćenje zuba i skidanje naslaga?

Održavanje oralnog zdravlja je danas veoma važno kako bi sprečili veliki broj stomatoloških problema i bolesti. Mi sada živimo duže pa nam je potrebno da i zubi duže traju. Mnogi ljudi ne znaju da se uklanjanjem naslaga sa zuba mogu sprečiti stvaranje kamenca, nastajanje karijesa i zapaljenja desni.

Duboko čišćenje zuba učinjeno od strane naših stručnjaka potpuno uklanja akumulirane naslaga, i čini vaše zube zdravijim. Idealno je izvoditi postupak najmanje svakih šest meseci, i time izbegavate bilo kakve probleme.

 

Da li duboko čišćenje zuba sme da se ređe praktikuje?

Minimalno je čišćenje jednom u 6 meseci, ali to ne znači da je u normalnim uslovima potrebno raditi na tri i manje meseci. Samo osobe koje imaju veću sklonost stvaranu naslaga trebaju češće od jednom u 6 meseci.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Cena dubokog čišćenja zuba

Pogledajte naš CENOVNIK

 

 

msbeograd