Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Specijalistički pregledi u trudnoći

Specijalistički pregledi u trudnoći

Specijalistički Pregledi u Trudnoći

Specijalistički pregledi u trudnoći

Specijalistički pregledi u trudnoći predstavljaju niz pregleda i testova kojima se utvrdjuje i prati razvoj ploda, njegova težina i položaj, položaj placente,količina plodove vode.
Postoji dosta pregleda i redosled kojim se oni rade a ginekolog odlučuje o njima nakon upoznavanja i uzimanja anamneze od trudnice.

Spisak pregleda

Kontrolni pregledi ginekologa podrazumevaju redovne mesečno kontrole ginekologa. Radi se vaginalni i cervikalni bris i PAPA test. Ginekolog može i poželjno je uraditi i pregled dojki.

Laboratorijski pregledi se rade na svake 4 nedelje i podrazumevanju krvnu sliku,serološke analize na viruse, KKS, Fe, Urin, Glikemiju itd.

Ultrazvucni pregledi su detaljni pregledi ploda. Prati se njegovo stanje i položaj, srce bebe, meri se dužina fetusa, nosna kost, vratna brazda…

Ekspertski ultrazvuk se obavlja izmedju 22. i 24. nedelje trudnoće. Ispituje se anatomija i funkcija većine organa bebe i sastoji se iz četiri segmenata:

  • ANATOMSKO–MORFOLOŠKA ANALIZA – analizu i najsitnijih anatomskih detalja kako bismo se uverili da nema anomalija,analiza spoljašnjeg izgleda, kičmeni stub, analiza moždanih struktura i trbušnih organa…
  • FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA – Analiza bebinog srca,
  • PREGLED POSTELJICE I KOLIČINE PLODOVE VODE,
  • 3D/4D.

Double test je biohemijski skrining za Daunov sindrom, radi se izmedju 12. i 14. nedelje trudnoće, a posle Double testa radi se tripl test.

OGTT test ili test opterećenja glukozom radi se zbog toga što u trudnoći može doći do pojave visokog nivoa šećera u krvi bez obzira da li je trudnica ranije imala problema sa šećerom.

CTG pregledi počinju ulaskom u 9. mesec trudnoće, mere se srčani otkucaji bebe, pripremne kontrakcije.

Saveti lekara

Svaka trudnica i svaka trudnoća su jedinstvene, što znači da ne postoji tačan redosled i spisak svih pregleda. Lekari se vode poznatim standardima za preglede u trudnoći ali postoje odstupanja u zavisnosti od stanja trudnice.

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Specijalistički pregledi u trudnoći – cena usluge

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Ass Dr Rastko Maglić

Specijalista ginekologije

Dr Rastko Maglic Ginekolog opsta bolnica MSB

Prim. Dr Lazar Nejković

Specijalista ginekologije

Dr Lazar Nejkovic MSB Bolnica

Dr Petar Radlović

Specijalista ginekologije

Urolog Prof Zoran Džamić

Prim dr Dragan Jeremić

Specijalista ginekologije

Dr Miodrag Stanić

Specijalista ginekologije

Dr Miodrag Stanic

Prof Vladimir Pažin

Specijalista ginekologije

msbeograd