Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Prenatalni testovi

Prenatalni testovi

Prenatalni Testovi

Prenatalni testovi – o pregledima

Prenatalni testovi dijagnostički nude mogućnost ranog otkrivanja genetičkih nepravilnosti ploda. Počinje se sa neinvazivnim skriningom koji podrazumeva ultrazvučni pregled zatim dabl test (ultrazvučni pregled i laboratorijsku analizu određenih hormona) i tripl test (skrining test drugog trimestra trudnoće). Ukoliko lekar utvrdi da postoji osnov za dalje testiranje prelazi se na invazivne dijagnostičke testove kao što su:

Treba napomenuti da se neke trudnoće smatraju rizičnim i pre bilo kakvog skrininga, a to su trudnice starije od 35 godine, one koje u porodičnoj istoriji imaju slučajeve hromozomskih poremećaja ili one čija se prethodna trudnoća donela bebu sa genetskim anomalijama.

Jedan od najčešćih genetskih nepravilnosti je Daunov sindrom.

Neinvazivni prenatalni testovi analiziraju hromozome vaše bebe i sigurni su izmedju 80% i 90%, ukoliko pokažu bilo kakvu sumnju lekar prelazi na invazivne testove.

Prenatalni testovi – rizici invazivne dijagnostike

Prenatalni dijagnostički pregledi su vrlo sigurni. Trudnica može imate kratkotrajno,oskudno krvaranje i/ili kontrakcije koje su najčešće bezazlene a dijagnostička sigurnost ovih postupaka je veća od 96%. Kada se radi o invazivnim dijagnostičkim procedurama kao što su amniocenteza i kordocenteza rizik za pobačaj je oko 1%.

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Prenatalni testovi – cena usluge

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

Ass Dr Rastko Maglić

Specijalista ginekologije

Dr Rastko Maglic Ginekolog opsta bolnica MSB

Prim. Dr Lazar Nejković

Specijalista ginekologije

Dr Lazar Nejkovic MSB Bolnica

Dr Petar Radlović

Specijalista ginekologije

Urolog Prof Zoran Džamić

Prim dr Dragan Jeremić

Specijalista ginekologije

Dr Miodrag Stanić

Specijalista ginekologije

Dr Miodrag Stanic

Prof Vladimir Pažin

Specijalista ginekologije

msbeograd