Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri

Hijaluronski Fileri

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri predstavljaju anti-aging tretman koji je prirodan, bezbedan i brz način za vraćanje punoće usnama, podmladjivanje i konturisanje lica i vrata i popunjavanje bora. Hijaluronska kiselina vraća elastičnost i volumen, neutrališe bore oko usana, zateže opuštenu kožu vraćajući mladalački izgled. To je prirodna supstanca iz vezivnog tkiva kože koja se koristi kao dermalni hijaluronski filer. Kada se aplicira u kožu ona usporava proces starenja i podstiče razvoj novog vezivnog tkiva te tako održava tonus kože i sprečava razgradnju postojeće hijaluronske kiseline u koži.

U praksi se najviše koristi za popunjavanje usana, ispravljanje bora oko usana i na čelu,oblikovanje jagodica i obraza, konturisanje vilice i brade ali mogu da se primenjuju i kod korekcija manjih ožiljaka i neravnina na koži.

Hijaluron je polisaharid koji se nalazi u sastavu vezivnog tkiva i kao takav kada se unese u kožu njihovi molekuli se kombinuju sa elastinom i kolagenom u tkivu zbog čega zadržava vodu i čini kožu zategnutom,hidriranom i mekom. Ima ulogu snažnog antioksidansa i neutrališe štetne slobodne radikale.

Naš oranizam proizvodi velike količine hijalurona do tridesete godine života a posle toga se ovaj proces usporava i tako do 50. godine izgubimo oko 50% hijaluronske kiseline zbog čega nastaju bore i gubi se svežina kože. Tretman hijaluronom otklanja ove nedostatke brzo i jednostavnom. Rezultati su vidljivi odmah.

Gde se koriste hijaluronski fileri?

Popunjavanje bora – ispravljaju nabore oko usana, oko strana nosa, linije od ugla usana ka vilici kao i bore na čelu.

Korekcija ožiljaka – popravljaju manje ožiljke i udubljenja koja su nastala kao posledica akni ili boginja.

Korekcija podočnjaka – ispravljaju upale podočnjake i bore oko očiju.

Konturisanje obraza i brade – oblikuju obraze i time daju licu nove konture.

Popunjavanje usana – povećavaju usne i vraćaju im volumen i konture prirodnog,mladalačkog izgleda.

 

Benefiti hijalurona

Hijaluronski fileri su veoma slični prirodnom hijaluronu u koži i samim tim doprinose boljem tonusu i podmladjuju kožu. Ne daju veštački izgled već koža zadržava svoje priordne karakteristike. Efekat ovih filera traje od jedne do dve godine dok je posle prvog apliciranja efekat nešto kraći, od 8 do 12 meseci. Kandidati su osobe od 35 do 55 godina starosti sa vidljivim nepravilnostima. Na kožu lica i vrata utiču i spoljašnji faktori (izlaganje suncu,pušenje,loša ishrana,nedostatak sna) pa se tako i žene mogu odlučiti za ovaj tretman i ranije. Donja starosna granica ne postoji tako da se hijaluron može primeniti već kada se primete prve bore kako bi se sprečilo njihovo produbljivanje.

 

Kako izgleda tretman?

Pre tretmana kod pacijenta će se razgovorom i pregledom analizirati vidljivi znaci starenja i karakteristične crte lica, zatim će se po tipu kože izabrati odgovarajući filer. Tretman je nehirurški i izgleda tako što se tankim iglama filer nanosi direktno na ciljano područje. Posle apliciranja lekar može izmasirati tretirano područje kako bi se filer ravnomerno rasporedio čime se smanjuje mogućnost pojave grudvica na koži. U zavisnosti od opsežnosti tretmana on traje izmedju 20 i 60 minuta a redovnim aktivnostima se vraćate odmah. U retkim slučajevima moguća je pojava crvenila ili otoka koji se brzo povlači. Bol u toku tretmana je minimalan i zanemarljiv.

Preporuka je da se ovaj tretman ponavlja jednom godišnje.

 

Neželjeni efekti

Posle tretmana može doći do crvenila,otoka ili modrica, simptomi budu izuzetno blagi i nestaju brzo. Nekoliko sati posle tretmana ne treba nanositi šminku a nekoliko dana izbegavati sunčanje. Vrlo retko može doći do svraba ili bola tretirane zone koji traju nekoliko dana. Takodje postoji veoma mala verovatnoća da dodje do pojave infekcije.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Hijaluronski fileri – cena tretmana

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Prof Dr Milan Jovanović

Plastični hirurg

Urolog Dr Goran Savić

msbeograd