Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Operacije mekotkivnih tumora

Operacije mekotkivnih tumora

Operacija Mekotkivnih Tumora

Operacije mekotkivnih tumora

Operacija mekotkivnih tumora se radi u zavisnosti od mesta i veličine sarkoma, operacija bi mogla da ukloni rak. Cilj operacije je da se ukloni ceo tumor zajedno sa najmanje 1 do 2 cm normalnog tkiva oko njega. Ovo je da bi se osiguralo da nijedna ćelija raka ne ostane iza. Kada se uklonjeno tkivo pogleda pod mikroskopom, lekar će proveriti da li rak raste na ivicama (ivicama) uzorka.

Ako se ćelije raka nađu na ivicama uklonjenog tkiva, kaže se da ima pozitivne margine. To znači da su ćelije raka možda ostavljene. Kada ćelije raka ostanu nakon operacije, možda će biti potrebno dodatno lečenje – kao što je zračenje ili druga operacija.
Ako rak ne raste u ivice uklonjenog tkiva, kaže se da ima negativne ili jasne ivice. Sarkom ima mnogo manje šanse da se vrati nakon operacije ako je uklonjen sa jasnim ivicama. U ovom slučaju, operacija može biti jedini tretman koji je potreban.
Kada je tumor u abdomenu, može biti teško ukloniti ga i dovoljno normalnog tkiva da dobije jasne ivice jer tumor može biti pored vitalnih organa koji se ne mogu izvaditi.

 

Drugi tretmani u lečenju mekotkivnih tumora

Neki tumori se ne mogu u potpunosti ukloniti. Možda su preveliki. Ili mogu biti veoma blizu važnih struktura. U ovim slučajevima, drugi tretmani se mogu prvo uraditi kako bi se pokušao smanjiti tumor. To može uključivati terapiju zračenjem ili hemoterapiju ili oboje. Ovi tretmani se takođe ponekad koriste nakon operacije da bi se pokušale ubiti sve preostale ćelije raka.

Ako se rak proširio na druge delove tela (kao što su pluća), možda će vam i dalje biti potrebna operacija. U ovim slučajevima, vaš lekar će savetovati operaciju ako misli da se sav rak može ukloniti.

Operacija sarkoma mekog tkiva je često složena operacija. Može imati velike neželjene efekte. Zato je važno da to razumete i da ste dovoljno zdravi za to. Takođe je važno da se to uradi u centru koji ima iskustva u lečenju ovog raka.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Operacija mekotkivnih tumora – cena

Pogledajte naš CENOVNIK

Naši lekari specijalisti

Dr Branko Krajnović

Specijalista spinalne i ortopedske hirurgije

Dr Branko Krajinovic

Dr Milan Mirković

Specijalista spinalne i ortopedske hirurgije

Dr Milan Mirkovic spinalni hirurg

Prof Dr Čedomir Vučetić

Specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije

Prof. dr Cedomir Vucetic Ortoped MSB privatne klinike

Dr Boris Gluščević

Specijalista ortopedije sa traumatologijom

Dr Boris Gluščević Ortoped

Dr Danilo Jeremić

Specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije

Dr Danilo Jeremic Hirurg ortoped bolnice MSB

msbeograd