Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Povećanje grudi silikonima

Povećanje grudi silikonima

Povećanje Grudi

Povećanje grudi implantima

Povecanje grudi implantima koje se još naziva ugradnja silikona predstavlja proceduru povećanja grudi silikonskim implantima. Implanti su prvo pravljeni od sundjerastog polivinil alkohola koji je brzo izbačen iz upotrebe posle čega dolazi do upotrebe silikonskog želea. Povećanje gludi implantima generalno se radi kod žena koje su nezadovoljne prirodnom veličinom grudi ili kod gubitka veličine i oblika usled mršavljenja,porodjaja ili prirodnog procesa starenja. Implantima se povećavaju veličina i oblik do željenih dimenzija.

 

Kandidati za povećanje grudi implantima

Ukoliko se pronalazite u ovim primerima Vi ste kandidat za povecanje grudi implantima:

 • opterećeni ste veličinom grudi i pogotovu nedostatkom dekoltea,
 • ne posedujete dekolte,
 • postoji nesklad u obimu kukova i obima dojki. Tako da odeća koja ženi prikladno stoji i odgovara veličini struka vrlo često je neprikladna u predelu grudi pogotovu kod nošenja haljine i košulja jer se vidi nedostatak grudi i dekoltea, što ženu čini manje ženstvenom.
 • postoji asimetrija u veličini i obimu grudi,
 • grudi su postale male i da je njihova forma izgubljena nakon porođaja ili gubitka težine,
 • postoje određene kongenitalne deformacije nerazvijenost dojke.

 

Vrste silikona

Vrstu implanta odredjuje hirurg posle pregleda i konsultacija sa Vama. Silikonski implanti se razlikuju po kubikaži,prečniku i visini. Oblik im može biti okrugli ili konturirani, površina glatka ili teksturirana, sastav je slabo ispuštajući gel-silikonskim elastomerama ili slani rastvor. Izbor najboljeg implanta preporučujemo da prepustite hirurgu.

Strukturirani implanti koji su punjeni slanim fiziološkim rastvorom u sebi sadrže strukturu koja im pomaže da zadrže svoj oblik zbog čega su bolji od tradicionalnih slanih implanata.

Silikonski implanti su punjeni mekim,elastičnim gelom i dostupni su u različitim stepenima čvrtoće.

 

Preoperativna procena

Na prvom pregledu hirurg će uzeti anamnezu o prethodnih intervencijama,alergijama,hroničnim bolestima…Ukoliko Vam je neko u porodici bolovao od kancera dojke obavezno napomenite hirurgu u tom slučaju on će od Vas tražiti da uradite mamografiju. Naučno nije dokazan rizik kancera kod augmentacije grudi. Prisustvo implantata dojke, međutim, više ima tehnički značaj na okolno tkivo.

Cilj vašeg estetskog plastičnog hirurga i osoblja je da vam pomogne da postignete najbolje rezultate i da vaše hirurško iskustvo bude što je moguće lakše, bezbednije i udobnije. Hirurg će zatim pregledati Vaše dojke, njihovu veličinu i oblik, kvalitet kože i poziciju bradavica.

Pre hirurškog zahvata morate prekinuti uzimanje lekova koji mogu prouzrokovati pojačano krvarenje a to su: aspirin,hormoni,vitamini…

Hirurg će zatim odrediti najbolji pristup,lokaciju incizije lokaciju implanta (iznad ili ispod pektoralnog mišića) a na kraju veličinu i oblik u zavisnosti od Vaših personalnih želja.

 

Operativne tehnike

Kada radimo povećanje grudi implantima incizija može da se uradi u inframamarnoj brazdi,oko donje ivice areole,ispod pazušne jame i dosta redje u nivou pupka. Implant se zatim plasira u dzep:

 1. iza žlezdanog tkiva dojke – subglandularno
 2. ispod pektoralnog mišića – subpektoralno

Pre intervencije pacijent dobija premedikaciju. Operacija se radi u opštoj ili lokalnoj anesteziji uz prateću intravenoznu analgosedaciju.

Posle operacija iz sale pacijent će biti prebačen u prostoriju poluintezivne nege gde ostaje jednu noć. Nakon toga pacijent se otpušta kući.

 

Oporavak nakon intervencije

Nakon intervencije nosi se specijalno odelo u obliku brushaltera ili elastični zavoj. Posle jednog ili dva dana sledi prvo povijanje. Nakon 7 dana je dozvoljeno tuširanje a nakon 14 se skidaju konci. Potpuni oporavak se očekuje za oko 10 dana a prvih mesec dana se preporučuje da budete oprezni sa grudima.

 

Komplikacije

Ozbiljne komplikacije su veoma retke ali s obzirom da sve intervencije nose rizik ovo su neke od mogućih komplikacija:

RANE KOMPLIKACIJE

 • Alergija na anesteziju
 • Hematom ili seroma (nakupljanje krvi ili tečnosti pod kožom koja zahteva uklanjanje)
 • Bol koji traje individualno oko 7 dana
 • Infekcija i krvarenje
 • Promene u senzaciji
 • Ožiljak
 • Alergijske reakcije

KASNE KOMPLIKACIJE su dosta retke, a mogu biti:

 • Kapsularna kontraktura
 • Ruptura implantata
 • Kasni serom

Mamografske senke utiču na otkrivanje raka dojke.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Povećanje grudi implantima – cena intervencije

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Prof Dr Milan Jovanović

Plastični hirurg

Urolog Dr Goran Savić

msbeograd