Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Smanjenje grudi

Smanjenje grudi

Smanjenje Grudi

Smanjenje i podizanje grudi

Smanjenje grudi se radi hirurškom redukcijom i suspenzijom dojki kod pacijenata koji imaju velike, teške i opuštene grudi. Uz smanjivanje grudi obično se radi i podizanje uz pomoć kog se grudi pozicioniraju na odredjenu visinu.

Kandidati za smanjenje grudi

Kandidati za smanjivanje i podizanje grudi su one žene čije su grudi prevelike u odnosu na telo, koje imaju teške i viseće grudi koje izazivaju bol u vratu i ledjima ili zbog svoje težine izazivaju iritaciju kože ispod dojki. Takodje bradavice moraju biti ispod inframamarne brazde. Pacijentkinje koje imaju manje od 18 godina ili koje planiraju da radjaju nisu pogodni kandidati za ovu intervenciju.

 

Priprema za intervenciju

Na prvom pregledu hirurg će Vas obavestiti šta će sve biti obuhvaćeno intervencijom i kako će ona izgledati. Takodje će Vas pitati kakve rezutate očekujete. Hirurg će Vas pitati o bolestima i ranijim operativnim zahvatima,alergijama ili hroničnim oboljenjima. Pre intervencije treba da prestanete da pušite ili da uzimate lekove kao što su aspirin,vitamin C i druge aniinflamatorne lekove. Ukoliko ste Vi ili neko iz Vaše porodice bolovali od raka dojke potrebno je da to naglasite hirurgu. Ako jeste pre intervencije je potrebno uraditi mamografiju dojki.

Nakon toga se radi pregled, mereći veličinu i oblik dojki kao i položaj bradavice i areole.

 

Operativna tehnika redukcione mamoplastike

Koju od operativnih tehnika će hirurg koristiti zavisi od veličine, oblika i želje pacijentkinje. Za pacijenta su najvažniji oblik grudi i ožiljci koji mogu biti samo oko areole, vertikalni i u obliku slova T. U zavisnosti od tehnike ova intervencija traje od 2 do 3 sata i obavlja se u opštoj anesteziji.

Oporavak nakon intervencije

Nakon intervencije pacijent će ostati u bolnici jednu noć a narednog dana će ustajati iz kreveta u kratkim intervalima. Preporučuje se izbegavanje naprezanja,savijanja i podizanja tereta. Nakon intervencije postavljaju se aspiracioni drenovi koji ostaju nekoliko dana. Konci se skidaju nakon dve nedelje.

 

Komplikacije operacija

Komplikacije podizanja i smanjenja grudi su dosta retke, a najčešće su hematom, prolazni poremećaj osetljivosti bradavice i kasnije komplikacije vidljivi ožiljci.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Smanjenje grudi – cena intervencije

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Prof Dr Milan Jovanović

Plastični hirurg

Urolog Dr Goran Savić

msbeograd