Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Čišćenje i poliranje zuba

Čišćenje i poliranje zuba

Čišćenje i Poliranje Zuba

Kada se radi čišćenje i poliranje zuba?

Čišćenje i poliranje zuba treba praktikovati dva puta godišnje. Osobe koje već imaju problem sa krvarenjem desni, pojačanog nakupljanja zubnog plaka i kamenca, povlačenja desni ili genetsku predispoziciju parodontitisu potrebno je da sa stomatologom isplaniraju plan čišćenja zuba. Ovo je jedini preventivni način na koji čuvamo zube od daljeg razvoja bolesti i gubitka istih.

 

Kada je potrebno poliranje zuba?

Poliranje zuba je potrebno da se uradi nakon čišćenja kamenca sa zuba. Stvaranje kamenca je kod svage osobe individualno, nekad se stvara brže, a nekad ne. Jedini način da kamenac uklonte sa Vaših zuba je da posetite stomatologa. Nakon skidanja kamenca obavezno je poliranje zuba.

 

Zašto je poliranje važno?

Nakon skidanja kamenca neophodno je da se zubi ispoliraju jer na hrapavim površinama zuba se brže nakuplja plak i iznova se stvara kamenac.  Poliranjem zuba usporavamo proces nastanka novog kamenca. Nakon poliranja zubi su primetno čistiji i osetno glađi.
Poliranje zuba nije bolno i traje obično nekoliko minuta.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Cena za čišćenje i poliranje zuba

Pogledajte naš CENOVNIK

 

msbeograd