Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Uroginekološka hirurgija

Uroginekološka hirurgija

Uroginekološka Hirurgija

Uroginekološka Hirurgija – Intervencije i Oporavak

 

Uroginekološka hirurgija – intervencije su neophodne u slučajevima patoloških stanja kao što su prolaps materice, inkontinencija ili druge komplikacije vezane za ženski reproduktivni sistem. Simptomi mogu uključivati bol u karlici, inkontinenciju, ili druge disfunkcije vezane za mokraćne puteve i reproduktivne organe. Rano otkrivanje i adekvatna intervencija su ključni za prevenciju komplikacija.

PRIPREMA ZA HIRURŠKU INTERVENCIJU

Pacijentica treba da sprovodi pripreme pre hirurške intervencije. To može uključivati period posta određenih sati pre operacije, kao i eventualnu primenu antibiotika pre zahvata. Hirurška intervencija se obavlja pod opštom anestezijom, a pacijentica se detaljno priprema za sam zahvat uz savete lekara i medicinskog osoblja.

RIZICI I KOMPLIKACIJE

Iako su hirurške intervencije u uroginekološkoj oblasti rutinske, postoje rizici i moguće komplikacije. To uključuje mogućnost infekcija, povreda okolnih struktura ili krvarenja. Važno je da pacijentica bude informisana o potencijalnim rizicima pre same operacije.

OPORAVAK POSLE HIRURŠKE INTERVENCIJE

Oporavak nakon uroginekološke hirurške intervencije varira u zavisnosti od vrste operacije i opšteg zdravstvenog stanja pacijentice. Nakon operacije, pacijentica se može očekivati da provede određeno vreme u bolnici ili pod nadzorom medicinskog osoblja. Nakon otpuštanja iz bolnice, pacijentica bi trebala slediti uputstva lekara u vezi sa mirovanjem, fizičkom aktivnošću i negom rane. Bilo kakve neobične simptome ili komplikacije, poput otoka, bolova ili groznice, treba odmah prijaviti lekaru radi dalje evaluacije i lečenja.

NAPOMENA: Ovaj opis je informativnog karaktera i ne zamenjuje individualne konsultacije sa lekarom. Svaka pacijentica bi trebala detaljno razgovarati sa svojim lekarom o procedurama, rizicima i očekivanjima vezanim za uroginekološku hirurgiju.

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

Milos Nedeljkovic