Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Uklanjanje ožiljaka

Uklanjanje ožiljaka

Uklanjanje Ožiljaka

UKLANJANJE OŽILJAKA: EFIKASNO OTKLANJANJE I POSTOPERATIVNI REZULTATI

Uklanjanje ožiljaka je ključni korak ka obnavljanju kože i smanjenju vidljivosti nepravilnosti. Ožiljci mogu biti estetski neprijatni i ometati samopouzdanje, ali pravilnim tretmanom moguće je postići značajno poboljšanje.

 

ŠTA JE OŽILJAK?

Ožiljak predstavlja deo procesa zarastanja kože nakon povrede ili hirurškog zahvata. Njegova vidljivost može varirati u zavisnosti od različitih faktora, uključujući dubinu povrede i genetiku.

 

VRSTE ABNORMALNIH OŽILJAKA

Postoje različite vrste abnormalnih ožiljaka, uključujući hipertrofične, keloidne i atrofične ožiljke. Svaki od njih zahteva specifičan pristup lečenju kako bi se postigli najbolji rezultati.

 

NEHIRURŠKO LEČENJE OŽILJAKA

Nehirurški tretmani, poput primene gelova, kompresije i retinoične kiseline, mogu biti efikasni u smanjenju vidljivosti ožiljaka. Ovi tretmani su često prvi korak ka poboljšanju izgleda kože.

 

HIRURŠKE OPCIJE

Hirurško zbrinjavanje ožiljaka obuhvata različite tehnike poput ekspanzije kože i ekscizije ožiljaka laserom. Ove procedure se izvode pod nadzorom stručnog hirurga kako bi se postigao optimalan estetski rezultat.

 

NAKONOPERATIVNI OPORAVAK

Posle hirurškog zahvata, važno je slediti uputstva lekara i pridržavati se postoperativnih smernica. Redovne kontrole i nega kože su ključne za brz oporavak i maksimalne rezultate.

 

ZAKLJUČAK

Uklanjanje ožiljaka zahteva stručnost i pažljiv pristup kako bi se postigli zadovoljavajući rezultati. Konsultujte se sa kvalifikovanim dermatologom ili hirurgom kako biste odabrali najbolju opciju lečenja prilagođenu vašim potrebama i ciljevima.

Uz pravilno vođenje, uklanjanje ožiljaka može vam pomoći da povratite samopouzdanje i uživate u glatkoj i besprekornoj koži.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Uklanjanje ožiljaka – cena intervencije

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Prof Dr Milan Jovanović

Plastični hirurg

Urolog Dr Goran Savić

msbeograd