Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Skleroterapija – injekciona terapija

Skleroterapija – injekciona terapija

Skleroterapija Injekciona

Šta je skleroterapija – injekciona terapija?

Skleroterapija je injekciona terapija za lečenje kapilara, retikularne vene i vene u vidu paukove mreže i za lečenje manjih proširenih vena.

Ova terapija se obavlja bez anestezije i nije potrebna hospitalizacija.

Ovaj vid skleroterapije se koristiti za lečenje vena koje su dublje postavljene. Terapija se obavlja tako što hirurg uz pomoć ultrazvuka prati iglu koju uvodi u venu i pravac kretanja sklerozantnog sredstva.

Skleroterapija podrazumeva ubrizgavanje rastvora direktno u venu. Rešenje za skleroterapiju uzrokuje ožiljke na veni, prisiljavajući krv da se preusmerava kroz zdravije vene.

 

Nakon skleroterapije

Nakon trepaije nose se kompresivne čarapa dve nedelje. Ova terapija se ponavlja više puta kako bi se sve promene mogle odkloniti. Skleroterapija se ponavlja u razmaku od četiri do šest nedelje.

 

Da li postoji rizik od skleroterapije?

Najčešće komplikacije nakon skleroterapije su modrice i hiperpigmentacije. Modrice se nestaju nakon dve do tri nedelje. Takođe se javlja hiperpigmentaciju kao i nove crvene kapilare u tretiranom delu, koje mogu trajati više meseci. Javlja se obično svrab, blago peckanje na mestu uboda igle što je prolazno.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Skleroterapija cena

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr. Dragan Sekulić

Specijalista vaskularne hirurgije

Urolog Dr Goran Savić

Dr Ilijaš Činara

Specijalista vaskularne hirurgije

Urolog Prof dr Jovan Hadži Djokić

msbeograd