Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Proširene vene

Proširene vene

Proširene Vene

PROŠIRENE VENE – UZROK NASTANKA

Proširene vene nastaju zbog uspravnog položaja čoveka. Stojeći stav stvara veliko opterećenje na krvne sudove donjih ekstremiteta što ih direktno uzrokuje, takođe uzročnik su i oslabljeni venski zalisci. Takođe, nastaju i usled genetskih predispozicija, nedovoljne fizičke aktivnosti, trudnoće i gojaznosti.

 

SIMPTOMI KOJIMA SE MANIFESTUJU PROŠIRENE VENE

Među prvim simptomima se jave težina i napetost u nogama kao i u pojava grčeva i otečene noge. Prvo dolazi do širenje kapilara pa onda i potkožnih vena. Teške komplikacije dolaze ukoliko se vene ne leče na vreme.

Ukolko se ne leči na vreme, mogu dovesti teških komplikacija, kao što su površna i duboka venska tromboza, plućna embolija i otvaranje rana i venskih ulceracija na potkolenicama.

Naša klinika je posvećena prevenciji, lečenju i oporaku pacijenata koji boluju od proširenih vena.

 

Lečenje proširenih vena

Ako koraci samopomoći i kompresione čarape ne rade, ili su proširene vene teže, zdravstveni radnik može preporučiti operaciju ili druge procedure:

Skleroterapija. Lekar ubrizgava proširene vene rastvorom ili penom koja ostavlja ožiljke i zatvara te vene. Za nekoliko nedelja, tretirane proširene vene treba da izblede. Ista vena će možda morati da se ubrizgava više puta. Skleroterapija ne zahteva anesteziju i može se obaviti u ordinaciji lekara.

Laserski tretman. Laserski tretman šalje jake naletove svetlosti na venu, zbog čega vena polako bledi i nestaje. Ne koriste se rezovi ili igle.

Procedure zasnovane na kateteru koristeći radiofrekvencijsku ili lasersku energiju. Ovaj postupak je poželjan tretman za veće proširene vene. Lekar ubacuje tanku cev (kateter) u proširenu venu i zagreva vrh katetera koristeći ili radiofrekvencijsku ili lasersku energiju. Kako se kateter uklanja, toplota uništava venu izazivajući njenu kolaps i zatvaranje.

Visoka ligacija i skidanje vena. Ova procedura uključuje vezivanje vene pre nego što se spoji sa dubokom venom i uklanjanje vene kroz male rezove. Ovo je ambulantna procedura za većinu ljudi. Uklanjanje vene neće sprečiti krv da teče u nozi jer vene dublje u nozi brinu o većim količinama krvi. 

 

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Cena za hirurško lečenje proširenih vena

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr. Dragan Sekulić

Specijalista vaskularne hirurgije

Urolog Dr Goran Savić

Dr Ilijaš Činara

Specijalista vaskularne hirurgije

Urolog Prof dr Jovan Hadži Djokić

msbeograd