Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Ginekološki ultrazvuk

Ginekološki ultrazvuk

Ginekološki Ultrazvuk

Ginekološki ultrazvuk

Ginekološki ultrazvuk uz pomoću kojeg precizno vidimo strukturu i organe male karlice, kao i tačan položaj, veličinu i građu materice (i grlića materice), jajnika i jajovoda.

Ultrazvuk je bezbedan, može se ponoviti onoliko puta koliko je potrebno bez ikakvog rizika. Pregled traje do 30 minuta.

 

Vrste ginekološkog ultrazvuka

Ginekološki ultrazvuk može se izvoditi transabdominalno preko stomaka ili transvaginalno ondnosno vaginalnim putem. Transvaginalni ultrazvuk daje precizniju sliku jer je sama sonda bliža organima prilikom ovog ultrazvuka.

 

Priprema za ultrazvuk

Za transabdominalni ultrazvuk potrebno je da sat vremena pre pregleda popijete između 4 do 6 čaša vode. Ultrazvuk preko stomaka se praktikuje najčešće prilikom praćanja trudnoće kao i u dijagnostici određenih bolesti kao što su miomi uterusa i drugi.

Za transvaginalni ultrazvuk potrebno je da ne unosite tečnost četri sata pre ultrazvuka. Ukoliko je potrebno uraditi oba pregleda onda se prvo vrši transabdominalni ultrazvuk. Sonda se uvodi u vaginu na koju je predhodno stavljena navlaka ili prezervativ i gel.

 

Kada se radi ginekološki ultrazvuk?

Redovna poseta ginekologu i obavljanje ginekološkog ultrazvuka bar jednom godišnje. Takođe obavezno obavljati ultrazvuk i češće ukoliko imate sledeće simptome: Abnormalnosti anatomske strukture materice, bol u maloj karlici, ukoliko imate neredovne, bolne, obilne ili izostanak ciklusa, ukoliko imate miom materice ili ciste na jajsnicima, ukoliko nosite spiralu, ukoliko patite od steriliteta, trudnoća, postojanje bilo kojih infekcija ili zapaljenja, kod postmenopauznog krvarenja.

 

Koje bolesti može otkriti ultrazvučni pregled?

Redovnim pregledom pacijentkinje ginekolog ultrazvukom može da otkrije: ciste, dobroćudne miome i zloćudne tumore. Ultrazvučnim pregledom utvrđuje se stadijum i veličina. Kod operacija na ginekološkim organima ultrazvukom se precizno locira mesto gde je potrebno da se operativno napravi rez koji će biti manji, a sama intervencija kraća i bezbedna za pacijenta.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Cena ginekologškog ultrazvuka

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

Ass Dr Rastko Maglić

Specijalista ginekologije

Dr Rastko Maglic Ginekolog opsta bolnica MSB

Prim. Dr Lazar Nejković

Specijalista ginekologije

Dr Lazar Nejkovic MSB Bolnica

Dr Petar Radlović

Specijalista ginekologije

Urolog Prof Zoran Džamić

Prim dr Dragan Jeremić

Specijalista ginekologije

Dr Miodrag Stanić

Specijalista ginekologije

Dr Miodrag Stanic

Prof Vladimir Pažin

Specijalista ginekologije

msbeograd