Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Zatezanje stomaka

Zatezanje stomaka

Zatezanje Kože Stomaka

Zatezanje kože stomaka

Zatezanje kože stomaka je procedura estetske hirurgije kojom se otkalanja višak kože i podkožnog tkiva  i zateže kompletna muskulatura abdominalnog zida sa ciljem da se telo preoblikuje. Ovu proceduru nazivamo abdominoplastika ili dermolipektomija. Najčešće se radi kod osoba koje su izgubile veliku količinu kilograma ili kod žena posle porodjaja. Gubljenje velike količine kilograma dovodi do pojave viška kože i masnog tkiva na stomaku, opuštenosti stomaka, pojavu strija i opštenosti mišića trbušnog zida. Ovo su indikacije koje ukazuju da ste kandidat za operaciju zatezanja stomaka.

 

Priprema pacijenta za zatezanje kože stomaka

Priprema pacijenta podrazumeva razgovor sa hirurgom koji će odrediti šta će sve biti obuhvaćeno ovom opercijom i objasniti pacijentu koje rezultate može da očekuje. Od pacijenta se uzima anamneza. Pri pregledu pacijent će biti u stojećem položaju kako bi se utvrdilo koliko je višak kože, stepen labavosti i rastavljenosti muskulature trbušnog zida. Pacijent će pre intervencije uraditi laboratorijske analize i prestaće sa uzimanjem lekova uz konsultaciju sa hirurgom.

 

Operativna tehnika

Ova intervencija se radi u opštoj anesteziji, rez je horizontalan i nalazi se u donjem delu stomaka iznad pubičnih dlačica i pruža se bočno prema karličnim kostima. Dužina reza uglavnom zavisi od stepena opuštenosti i viška kože. Rez je nisko i ima konture kupaćeg kostima takoda se često ne primećuje. Operacija traje od 2 do 4 sata i nakon intervencije se postavljaju drenovi koji ostaju nekoliko dana nakon operacije. Konci se uklanjaju nakon dve nedelje.

Nakon dva dana od operacije pacijent počinje sa vežbama po instrukciji hirurga. Pacijent se ne ispravlja 7 dana nakon intervencije čak i kada hoda. Uobičajena previjanja idu na 3, 7, 10 i 14 dana. Pacijent će nakon intervencije 30 dana nosti pojas. Koža stomaka će se negovati hidrantnim kremama a ožiljak se tretira narednih godinu dana.

Komplikacije nakon ove intervencije jesu retke a mogu biti: rizici anestezije,krvarenje,infekcije,stvaranje seroma, loše zarastanje rane, nekroza kože, keloidni ožiljci…

Konačan rezultat je zategnut i čvrst stomak i jasne konture abdomena.

Mini abdominoplastika

Estetska intervencija kod pacijenata koje imaju manji stepen opuštenosti kože u donjem delu stomaka. Manje je složena i hirurški je jednostavnija. Takodje kod mini abdominoplastike oporavak je znatno brži i rez je manje dužine.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Zatezanje kože stomaka – cena tretmana

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Prof Dr Milan Jovanović

Plastični hirurg

Urolog Dr Goran Savić

msbeograd