Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Zatezanje stomaka

Zatezanje stomaka

Zatezanje Kože Stomaka

PONOVO ZAPLENI ŽIVOT: REVITALIZACIJA STOMAKA KROZ ZATEZANJE KOŽE

Zatezanje kože stomaka, poznato i kao abdominoplastika, predstavlja revolucionarnu estetsku proceduru koja omogućava uklanjanje viška kože i masnog tkiva sa stomaka, istovremeno zatežući mišiće abdomena. Ova transformišuća intervencija je često rešenje za osobe koje su prošle kroz značajno mršavljenje ili porođaj, suočavajući se sa opuštenom kožom, strijama i gubitkom tonusa mišića trbušnog zida.

 

PRIPREMA ZA ZAHVAT

Pre početka operacije, pacijent prolazi kroz temeljan pregled i razgovor sa hirurgom, gde se postavljaju realna očekivanja i detaljno objašnjavaju koraci procedure. Anamneza se uzima kako bi se utvrdilo stanje pacijentove kože i zdravstveno stanje. Laboratorijske analize se obavljaju pre samog zahvata, a pacijent se savetuje o prekidu uzimanja određenih lekova u konsultaciji sa hirurgom.

 

OPERATIVNA TEHNIKA I OPORAVAK

Abdominoplastika se izvodi u opštoj anesteziji, a rez se pravi horizontalno u donjem delu stomaka, iznad pubične regije, prateći prirodne konture tela. Samo zatezanje kože i mišića traje između 2 i 4 sata, nakon čega se postavljaju drenovi radi drenaže tečnosti. Nakon intervencije, pacijent započinje sa vežbama prema uputstvima hirurga, dok se povremena previjanja obavljaju tokom prvih nekoliko nedelja.

 

REZULTATI I NAPOMENA

Konačni rezultat abdominoplastike je zategnut i toniran stomak, sa jasno definisanim konturama. Pacijenti se mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima nakon nekoliko nedelja, a oporavak se nastavlja pod budnim okom stručnjaka. Iako su komplikacije retke, pacijenti se informišu o potencijalnim rizicima pre same procedure.

 

MINI ABDOMINOPLASTIKA

Za pacijente sa manjim stepenom opuštenosti kože u donjem delu stomaka, postoji opcija mini abdominoplastike. Ova manje invazivna intervencija pruža brži oporavak i manji rez, čime se zadovoljavaju potrebe pacijenata sa blažim oblikom problema.

Kroz stručno vođenu proceduru i pažljiv oporavak, zatezanje kože stomaka postaje put ka novom početku i samopouzdanju.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Zatezanje kože stomaka – cena tretmana

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Prof Dr Milan Jovanović

Plastični hirurg

Urolog Dr Goran Savić

msbeograd