Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Endokrinologija

Endokrinologija

Endokrinologija

Endokrinologija

Endokrinologija se bavi poremećajima u radu endokrinog sistema kao i oboljenjima koja nastaju usled ovih poremećaja. Žlezde koje čine naš endokrini sistem a koje će lečiti endokrinolog su:

Hipofiza – predstavlja najvažniju žlezdu zato što ima ulogu upravljanja radom svih ostalih žlezda.Hipofiza reguliše krvni pritisak, bubrege, reguliše rast. Kod poremećaja hipofize posledici se odražavaju na ceo sistem.

Štitna žlezda – Hormoni koje luči štitna žlezda neophodni su za pravilan rad svih ćelija u organizmu. Reguliše metabolizam, doprinosi seksualnoj funciji, podstiče učenje, pamćenje i emocije.

Paraštitne žlezde – su smeštene iza štitne žlezde i zadužene su za lučenje hormona koji reguliše kalcijum i fosfor zajedno sa vitaminom D.

Nadbubrežne žlezde – ove žlezde su smeštene sa gornje strane bubrega i zadužene su za lučenje adrenalina,kortizona,dopamina i aldosterona. Najaktivniji od njih je kortizon ili hormon stresa.

Polne žlezde – imaju dvostruku funkciju, lučenje polnih hormona i reproduktivnu funkciju. Kod žena to su jajnici a kod muškaraca testisi.

 

Endokrini pankreas

Problemi endokrinog sistema najčešće se dijagnostikuju laboratorijskim testovima ili ultrazvukom, a najčešća oboljenja koja ovi problemi uzrokuju su:

  • Sindrom kratkog rasta
  • Dijabetes
  • Poremećaji metabolizma
  • Neplodnost
  • Tiroidna bolest
  • Visok krvni pritisak
  • Tumori endokrinih žlezda

Ukoliko se otkriju na vreme svi poremećaji u radu endokrinih žlezda mogu da se leče.

Stručno osoblje centra za endokrinologiju MSB se bavi dijagnostikom i lečenjem svih endokrinih i metaboličkih poremećaja.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Endokrinolog – cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

ASS DR MARKO BUTA

Specijalista onkološke endokrine hirurgije

Ass dr Marko Buta Specijalista onkoloske endokrine MSB bolnice hirurgije

Dr Boris Slonimski

Specijalista ginekologije

msbeograd