Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Pulmologija

Pulmologija

Pulmologija

Pulmologija

Klinika za pulmologiju koristi najsavremenije metode lečenja i prevencije bolesti pluća i disajnih puteva koji se sa uspehom primenjuju u kliničkoj praksi u klinici Medicinski Sistemi Beograd. Bavi se lečenjem akutnih i hroničnih bolesti respiratornog sistema.

Klinika MSB pruža usluge prevencije, dijagnostike i terapije plućnih bolesti kod dece i odraslih osoba koristeći konzervativne i hirurške metode. Na čelu sa ass dr sci Mihailom Stjepanovićem, specijalistom pulmologije, klinika ima iskusne pulmologe, pneumofiziologe, pulmološke onkologe i grudne hirurge.

Klinika za pulmologiju koristi moderne dijagnostičke tehnike i opremu, poput spirometrije, rendgena, CT skeniranja, bronhodilatatornih testova, PPD testova, bronhoskopije, citološkog i bakteriološkog pregleda sputuma, MSCT angiografije grudnog koša i pluća, kao i biopsije.

Klinika se bavi bolestima pluća i respiratornog sistema, uključujući upalu pluća, tuberkulozu, plućnu fibrozu i druge. Kada je neophodno, MSB nudi i klasičnu hirurgiju. Doc. dr sci. med. Milan Savić i pukovnik Doc. Dr Sci.med. Nebojša Marić, grudni hirurzi, obavljaju procedure za dijagnostiku i lečenje različitih oboljenja i povreda pluća, plućnog tkiva, dušnika i bronhija.

Klinika za pulmologiju Medicinskog Sistema Beograd teži personalizovanom tretmanu koji je prilagođen opštem stanju svakog pacijenta kako bi se postigli optimalni rezultati. Naš cilj je da razumemo i zadovoljimo potrebe svakog pacijenta i da ih pažljivo pratimo od inicijalnog pregleda tokom celog lečenja, pa čak i nakon što napuste bolnicu do potpunog oporavka.

 

Pulmologija – bakterijska i virusna oboljenja

  • Virusni rinitis (rinitis je zapaljenje sluzokože nosa zbog koje nam curi nos,svrbi nos ili imamo kijavicu. Rinitis može biti alergijski ili infektivni)
  • Akutni i hronični rinosinitis (zapaljenje sinusa sa simptomima glavobolje,hrkanja zapušenog nosa)
  • Faringotonzilitis (zapaljenje ždrela i krajnika koje je uzrokovano virusima ili bakterijama)
  • Laringotraheitis (bolest gornjih disajnih puteva koje karakteriše zapaljenje larinksa i traheje)
  • Bronhitis (virusna ili bakterijska infekcija respiratornog trakta koja zahvata bronhije)
  • Pneumonia (akutno najčešće infektivno zapaljenje pluća)
  • Pleuritis (Pleuritis je oboljenje plućne maramice koja dovodi do stvaranja i sakupljanja tečnosti i krvi između dva lista plućne maramice).
  • Neoplasma pulmonum.

Maligne bolesti i traume grudnog koša

Rak pluća je jedan od najučestalijih malignih oboljenja, ukoliko je na vreme dijagnostikovan može se prevesti u hronično oboljenje a u nekim slučajevima i lečiti. U ranim fazama ne daje nikakve simptome a najčešće se pojavljuje kao posledica pušenja, aerozagađenja ili izloženost inhalatornim toksinima takođe pogoduju razvoju ove bolesti.

Trauma grudnog koša može da bude rezultat prostrelne rane, ubodne rane ili tupa trauma.  Simptomi koji je prate su: bol u grudima, kratak dah, problemi sa gutanjem, iskašljavanje krvi, nizak krvni pritisak.

Karcinomi pluća i disajnih puteva

Simptomi karcinoma i njihovo lečenje zavise pre svega od toga koji je tumor u pitanju, njegove lokalizacije i veličine, proširenosti i opšteg zdravlja pacijenta. Karcinomi se mogu lečiti hirurški, zračenjem ili hemioterapijom.

Hirurško lečenje karcinoma tj operacija radi se kada se karcinom nije proširio na okolno tkivo ili organe i ako pacijent sa ostatkom pluća može normalno da živi. Nakon operacije rendgenom se prati oporavak pluća dok oporavak pacijenta zavisi od težine operacije.

Terapiji zračenjem se pristupa kada je karcinom u poodmakloj fazi gde se ne može primeniti operacija. Prilikom zračenja bolesnih ćelija postoji mali uticaj i na okolne zdrave ćelije. Ova terapija nosi sa sobom neželjene efekte kao što su: mučnina i povraćanje, gubitak kose, gubitak telesne težine i malaksalost.

Hemioterapija predstavlja upotrebu lekova koji ubijaju ćelije raka. Ovakva terapija utiče na broj belih krvnih zrnaca što kod pacijenta povećava mogućnost infekcija.


Klinika za pulmologiju – povrede grudnog koša i pluća

 

Pulmologija – lečenje i dijagnostika sleep apnea-e

Dijagnostika (snimanje disanja u snu). Sleep apnea je poremećaj disanja kada u snu “zaboravimo” da dišemo. Najčešće je prati glasno hrkanje.

Dijagnostika

Alergijske probe, laboratorijske analize, bakteriološko ispitivanje, spirometrija, rentgen, klinički i neuropsihološki nalaz, bronhoskopije, biopsije pluća.

Terapija

Klasična medikamentozna terapija, specifična imunoterapija, psihoterapija, vežbe disanja, apiterapija, informaciono talasna terapija (ITT), homeopatija, autogeni trening, odvikavanje od pušenja, antistres program i kreativni programi za decu.

Brahiterapija karcinoma bronha i pluća

Brahiterapija karcinoma predstavlja unutrašnje lečenje sondom koja se postavlja na mesto lečenja a na nju se priključuje izvor zračenja. Na kraju tretmana sonda se uklanja. Nakon unutrašnjeg zračenja pacijent je blago radioaktivan pa se preporučuje da se preduzmu odredjene mere.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

Pulmolog – cene pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

TIM za pluća – najeminentniji doktori u ovoj oblasti

Sve za Vaša pluća na jednom mestu (pregled, ispitivanja plućne funkcije, bronhoskopija, konzilijum, operacije…)

 

Ass Dr sci Mihailo Stjepanović

Spec.interne medicine, subspecijalista pulmolog

Dr Mihailo Stjepanovic Pulmolog

Doc. dr sci med Spasoje Popević

Spec.interne medicine, subspecijalista pulmolog

Dr Spasoje Popevic Pulmolog

Dr Nikola Čolić

Specijalista
radiologije

Dr Nikola Colic Specijalista Radiologije

 

Doc. dr sci. med. Milan Savić

Specijalista grudne hirurgije

Dr Milan Savic Grudni Hirurg opšta bolnica MSB

Doc. Dr Sci.med. Nebojša Marić

Specijalista grudne hirurgije

Dr Nebojsa Maric Grudni Hirurg

msbeograd