Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Merenje očnog pritiska

Merenje očnog pritiska

Merenje očnog pritiska

Merenje očnog pritiska – tonometrija

Merenje očnog pritiska se obavlja Goldmanovim tonometrom. Pre merenja u oko se ukapa anestetik i fluoresceina. Dobijene vrednosti mogu biti normalne ili povišene.

 

Povećani očni pritisak – Glaukom

Povišeni očni pritisak takozvani glaukom predstavlja ozbiljnu bolest oka i ima za posledicu oštećenje vidnog živca i propadanje vidnog polja. Ukoliko se bolest ne leči dolazi do slepila.

Jedini nači da se očuva vid je da se na vreme otkrije glaukom, samim tim na vreme i da se odpočne lečenje i redovne kontrole.

 

Simptomi povišenog očnog pritiska

Redovne kontorle su ključne u otkrivanju očnog pritiska koji nema nikakve simptome. Ukoliko u Vašoj porodici postoji neko da pati od očnog pritiska ili ukoliko ste navršili 40 godinu života potrebno je da se na kontrolu javite jednom godišnje.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Cena za merenje očnog pritiska

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

Dr Aleksandar Isaković

Specijalista oftalmologije

Dr Aleksandar Isakovic Specijalista Oftalmologije

Dr Slavica Vučetić

Specijalista oftalmologije

msbeograd