Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Ultrazvuk oka

Ultrazvuk oka

Ultrazvuk oka

Kada se radi ultrazvuk oka?

Ultrazvuk oka radi se na zahtev oftalmologa u slučaju pripreme za operaciju katarakte, otkrivanje i praćenje zapaljenja ili tumora, pregled povreda i prisutnosti stranih tela, odvajanje retine i mnogih drugih stanja. Ultrazvukom oka može se dijagnostikovati i patološka promena u očnoj duplji ili izmeriti mišići očne jabučice.

Pregled traje oko 20 minuta i postoje dve vrste pregleda:
1. A-scan
A-scan se radi za određivanje dužine očne jabučice kao i za izračunavanje jačine veštačkog sočiva kod operacije katarakte. Pri pregledu se ultrazvučna sonda direktno prislanja na rožnjaču oka
2. B-scan
B-scan rezultira dvodimenzionalnom slikom unutrašnjosti oka i orbite. Koristi se za dijagnostiku ablacije retine, ablacije sudovnjače, intraokularnih krvarenja, vizuelizaciju stranih tela u oku, intraokularnih tumora, epiretinalnih membrana… Pri pregledu ultrazvučna sonda se prislanja na kapak oka.

Ultrazvučna dijagnostika je jedan od načina ranog otkrivanja bolesti koje u početnim stadijumima nemaju nikakve simptome, a na ultrazvuku se veoma lako otkrivaju. Ova neinvazivna metoda koristi ultrazvučne talase visokih frekvencija za dobijanje slike organa i često se preporučuje kao preventiva.

 

Priprema za pregled i oporavak

Ultrazvuk oka je bezbolan pregled za koji nije potrebna nikakva posebna primprema. Pacijent dobija kapi za anesteziju, zbog čega se vid može zamutiti pa je preporučljivo da se izbegava vožnja posle pregleda i da povedete pratnju.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Ultrazvuk oka – cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

 

Dr Aleksandar Isaković

Specijalista oftalmologije

Dr Aleksandar Isakovic Specijalista Oftalmologije

Dr Slavica Vučetić

Specijalista oftalmologije

 

 

msbeograd