Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Vađenje krpelja

Vađenje krpelja

Vađenje krpelja Bolnica MSB

Posledice ukoliko se vadjenje krpelja ne obavi na vreme?

Ako primetite ili pak sumnjate da Vam se krpelj zakačio na telo najbolje rešenje je da se javite lekaru u najkraćem vremenskom roku kako bi se vadjenje krpelja obavilo na vreme. Idealno vreme za vađenje je 24h jer tada je manja mogućnost da krpelj prenese infekciju.

Krpelja ne treba mazati sa nikakvim hemijskim sredstvima jer tako možete da izazovete povraćanje i samim tim zarazu sa Borreliom.

Nakon vadjenja krpelja doktor će Vam reći da krpelja treba poslati na analizu kako biste saznali da li je inficiran i samim tim sprečite oboljenje od Lajmske bolesti. Ukoliko se utvrdi da je krpelj zaražen bićete upućeni infektologu radi dalje antibiotske terapije.

 

Simptomi infekcije nakon ujeda krpelja

Prvi simptomi Lajmske bolesti su crvenilo na mesu uboda koje se širi u obliku krugova. Simptomi se mogu javiti od tri do trideset dana nakon uboda. Početni stadijum Lajmske bolesti mogu biti malaksalost, bolovi u zglobovima i mišićima, temperatura… Ukoliko primeti bilo koji simptom javite se lekaru sepijalisti.

 

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Vadjenje krpelja cena

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

Dr. Sladjana Ilić

Specijalista dermatologije

msbeograd