Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

HSG – snimanje prohodnosti jajovoda

HSG – snimanje prohodnosti jajovoda

HSG Snimanje Prohodnosti Jajovoda

HSG – snimanje prohodnosti jajovoda

Snimanje prohodnosti jajovoda se najčešće radi kada žena posle godinu dana polnih odnosa bez zaštite nije ostala u drugom stanju, zato što u tom periodu zatrudni preko 90% žena. HSG je radiloška procedura pomoću koje se proverava prohodnost jajovoda i unutrašnjost materice. Takodje može se koristiti u ispitivanju uzroka ponovljenih pobačaja kao i kod otkrivanja polipa i mioma.

Postupak izgleda tako što ležite na ginekološkom stolu i lekar uz pomoć spekuluma uvodi kateter u cervikalni kanal, zatim se ubrizgava kontrasntno sredstvo i materična šupljina i jajovodi se polako pune, tada se prave rendgenski snimci. Kada se procedura završi lekar uklanja kateter. U zavisnosti od individualnog praga bola i stručnosti lekara, neke žene osećaju neprijatnost i bol a neke žene nemaju nikakav osećaj bola.

 

Potrebna priprema za proceduru

Za ovaj pregled je potrebna priprema kao što biste je uradili za ginekološki pregled a ginekolog će proceniti da li je potrebno da uradite neke dodatne analize. Ukoliko znate da imate alergiju na kontrastno sredstvo ili bubrežnu slabost obavestite lekara.

 

Oporavak nakon procedure

Nakon pregleda možete nastaviti sa Vašim uobičajenim dnevnim aktivnostima. Preporučuje se da na pregled dodjete sa pratnjom. Ukoliko posle pregleda primetite neprijatan miris vaginalnog sekreta, povraćanje, nesvesticu, bol ili grčeve u stomaku potrebno je da se odmah javite Vašem lekaru.

 

Rizici procedure

Veoma retko može doći do alergijske reakcije na kontratno sredstvo, povrede materice ili infekcije.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

HSG – snimanje prohodnosti jajovoda – cena usluge

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Ass Dr Rastko Maglić

Specijalista ginekologije

Dr Rastko Maglic Ginekolog opsta bolnica MSB

Prim. Dr Lazar Nejković

Specijalista ginekologije

Dr Lazar Nejkovic MSB Bolnica

Dr Petar Radlović

Specijalista ginekologije

Urolog Prof Zoran Džamić

Prim dr Dragan Jeremić

Specijalista ginekologije

Dr Miodrag Stanić

Specijalista ginekologije

Dr Miodrag Stanic

Prof Vladimir Pažin

Specijalista ginekologije

msbeograd