Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Povećanje usana

Povećanje usana

Povećanje Usana

Povećanje usana

Povećanje usana je intervencija estetske hirurgije koja nam pomaže kod povećanja volumena usana i eventualne izmene oblika.

Pomoću više različitih metoda možemo uticati na konture ili asimetriju usana. Mi preporučujemo korišćenje filera za povećanje usana. Cilj ove intervencije da usne dobiju punoću ali da zadrže što prirodniji izgled. Najčešće ovu intervenciju rade mladje osobe koje nisu zadovoljne trenutnim oblikom ili volumenom usana ili starije osobe kod kojih zbog procesa starenja dolazi do atrofije tog područja. Veoma je važno da pri odluci vodite računa da volumen i oblik usana odgovaraju crtama Vašeg lica, ukoliko se pretera dobićete efekat veštačkih usana koje neće izgledati lepo.

 

Hijaluronski fileri za usne

Hijaluronska kiselina je filer koji se sve više koristi za oblikovanje, konturisanje i uvećanje usana. To je supstanca priprodnog porekla kod koje sama procedura i oporavak traju veoma kratko a rezultati su vidsljivi gotovo odmah. Usne budu prirodno rumene,meke,lepo oblikovane a zbog zatezanja kože na usnama nestaju i fine bore oko usana. Takodje ovom intervencijom se popravlja simetrija usana i vraća im se mladalačka svežine.

Hijaluronski fileri vezuju vodu a njihova struktura je veoma slična prirodnoj strukturi usana zbog toga hijaluron kod pacijenta ne izaziva osećaj stranog tela a osećaj u usnama je potpuno netaknut.

Procedura se izvodi tankom iglom i potpuno je bezbolna, po potrebi pacijenta može se naneti lokalni anestetik.

 

Kandidati za povećanje usana

Osobe sa tankim,asimetričnim usnama ili tankim ‘pušačkim’ borama su najbolji kandidati za ovu intervenciju. Osobe koje boluju od herpesa,imaju ožiljke u regiji usana,probleme sa zgrušavanjem krvi nisu odgovarajući kandidati za ovaj zahvat.

 

Operativna tehnika

Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji bez bolničkog lečenja. Usne se mogu popuniti ili modelirati ubrizgavanjem hijaluronskih filera ili sopstvenim masnim tkivom.

 

Postoperativni tretman

Za brži gubitak otoka mogu se koristiti hladne obloge, oporavak traje jedan do dva dana. Efekat operacije najbolje je vidljiv dve nedelje nakon intervencije zato što se do tada formira konačan oblik.

 

Komplikacije

Vrlo retke i manifestuju se blagim otokom usana, ožiljci su nevidljivi.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Povećanje usana – cena tretmana

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Prof Dr Milan Jovanović

Plastični hirurg

Urolog Dr Goran Savić

msbeograd