Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Zatezanje i podizanje grudi bez silikona

Zatezanje i podizanje grudi bez silikona

Podizanje Grudi Bez Silikona

Mastopeksija – podizanje grudi bez silikona

Podizanje grudi bez upotrebe implanta predstavlja intervenciju uklanjanja viška kože uz zatezanje okolnog tkiva čime se grudi preoblikuju i modeliraju se nove konture. Kada je profil grudi izdignut stiče se utisak podmladjene figure. Ženske grudi se vremenom menjaju usled dojenja, promene težine, starenja i nekih naslednih faktora. Mastopeksija ili podizanje grudi bez implanta ne menje znatno veličinu dojki za razliku od povećanja grudi silikonima ali Vam daje oblik koji želite.

 

Kandidati za podizanje grudi

Zatezanje grudi i podizanje možete uraditi ako:

 • Fizički ste zdravi i održavate stabilnu težinu
 • Ne pušite
 • Grudi su izgubile volumen i opuštene su
 • Vaše grudi imaju ravan, izdužen oblik ili su viseće
 • Kada nemaju podršku, bradavice padaju ispod nabora dojke
 • Bradavice i areole pokazuju dole
 • Jedna dojka je niža od druge

Konsultacije

U toku prvog pregleda kod hirurga budite pripremljeni na razgovor o tome koji su Vaši hirurški ciljevi,Vaša prethodna medicinska stanja,alergije i tretmani,da li pijete lekove,da li u porodici imate nekog ko je bolovao od raka dojke. Posle konsultacija hirurg će da proceni Vaš opšti zdravstveni status zatim i da pregleda Vaše grudi detaljno,da izmeri njuhovu veličinu i oblik,kvalitet kože i položaj bradavica. Hirurg će Vas takodje fotografisati i preporučiti dalji kurs lečenja.

 

Rizici operacije podizanja grudi

Očekujte da će se od Vas tražiti da potpišete obrasce o pristanku kako biste potvrdili da u potpunosti razumete rizike i potencijalne komplikacije.

Rizici za podizanje grudi uključuju:

 • Rizici anestezije
 • Krvarenje ili stvaranje hematoma
 • Infekcije
 • Loše zarastanje rezova
 • Privremene promene u osećaju bradavica
 • Nepravilnosti u konturi grudi i njihovom obliku
 • Asimetrija dojki
 • Nekroza masti
 • Akumulacija tečnosti
 • Potencijalni ili delimični gubitak bradavica i areole
 • Duboka venska tromboza, srčane i plućne komplikacije
 • Mogućnost potrebe za revizijom

Za sva dodatna pitanja o rizicima obratite se hirurgu.

Priprema za zatezanje grudi i podizanje grudi

Priprema za ovu operaciju podrazumeva laboratorijska ispitivanja,da počnete da pijete neke lekove ili da priloagodite trenutne lekove,da uradite mamogram pre operacije kao i nakon operacije,da prestanete da pušite i da izbegavate uzimanje lekova. Ukoliko imate redovnu terapiju konsultovaćete se sa hirurgom kako da nastavite.

 

Operativna procedura

Procedura zatezanja grudi se može uraditi različitim tehnikama a koju će hirurg koristiti zavisi od veličine Vaših grudi, oblika, položaja bradavica i areole, opuštenosti dojki i stanja kože.

Operacija se radi u opštoj anesteziji, prvo će hirurg napraviti rez a mesto reza može biti: od areole do nabora dojke, oko areole ili niže od nabora dojke. Nakon reza tkivo dojke će biti podignuto i preoblikovano kako bi uticali na konture grudi i njihovu čvrstoću. Posle ovoga se bradavica postavlja na željenu poziciju. Višak kože dojke i areole se uklanja.

Posle oblikovanja grudi i uklanjanja viška kože preostala koža se zateže kako se rezovi zatvaraju. Neki od ožiljaka od rezova biće sakriveni prirodnim konturama grudi dok će neki drugi biti vidljivi ali će vremenom izbledeti. Iako većina žene želi da ožiljci budu što manje vidljivi odluku o mestu reza treba da donese hirurg u skladu sa tim šta najbolje odgovara Vašoj anatomiji.

Rezultati ove intervencije su vidljivi odmah.

 

Oporavak nakon intervencije

Nakon intervencije pacijent će nositi elastični zavoj ili grudnjak koji će smanjiti oticanje.

Vremenon oticanje će nestati i linije reza će izbledeti. Konačni rezultati intervencije će se videti u narednih nekoliko meseci i biće dugotrajni. Od suštinskog značaja za uspeh ove intervencije je da se pridržavate saveta Vašeg hirurga.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Zatezanje i podizanje grudi bez implanta – cena intervencije

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Prof Dr Milan Jovanović

Plastični hirurg

Urolog Dr Goran Savić

msbeograd