Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

Rendgen noge

Rendgen noge

Rendgen Noge

Rendgen noge

Rendgen kostiju noge je dijagnostička metoda koja se radi u slučaju trauma (preloma ili uganuća) ili degenerativnih i zapaljenskih bolesti kostiju. Takođe i u dijagnostici malignih i benignih tumora kostiju.

 

Šta je rendgen?

Rendgen je bezbolna i precizna metoda koja koristi X-zrake radi dobijanja slike unutrašnjih organa. Najčešće rendgenom se ispituje koštano-zglobni sistem kod povreda kostiju, iščašenja ili deformiteta zgloba.
Pregled počinje tako što pacijent prvo skine odeću i sve metalne predmete sa sebe, zatim tehničar postavi pacijenta ispred ploče na kojoj je film za radiografiju. Snimanje traje nekoliko minuta a tehničar će zamoliti pacijenta da miruje ili eventualno da zadrži dah.
CT skener je napredni rendgenski aparat koji je precizniji i formira 3D slike u odnosu na rendgen koji daje 2 D slike.

 

Rizici snimanja rendgenom

Prilikom svakog snimanja pacijent je izložen minimalnim dozama zračenja. Trenutno štetno dejstvo ne postoji ali je utvrdjeno da češća izloženost može dovesti oboljenja zbog čega je preporučljivo izbegavati rendgen osim u slučajevima kada je to neophodno.

 

Pojedinačna snimanja rendgenom

  • Rendgen potkolenice, natkolenice ili stopala

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Rendgen noge – cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

Martina Markovic