Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Digitalni pregled zuba i usne duplje

Digitalni pregled zuba i usne duplje

Digitalno snimanje zuba - rendgen zuba

Snimanje zuba i usne duplje

Snimanje zuba intraoralnim skenerom je savremena metoda uzimanja otiska vilice, ranije se to radilo masom koja se unosila u usta pacijenta što je za mnoge bilo neprijatno iskustvo. Intraoralni skener pravi hiljade slika iz neposredne blizine i tako nam daje veoma precizan uvid u stanje pacijenta. Brzina ovakvog uzimanja otiska je duplo kraća a preciznija što nam omogućava izradu preciznih modela. Ovakvim pristupom može da se otkrije karijes,naprsnuće zuba ili plombe, da se uzme otisak za štitnike.

 

Pregled usne duplje

Oralna dijagnoza u stomatologiji je praksa utvrđivanja svih problema unutar i izvan usta korišćenjem naučnih saznanja za utvrđivanje odnosa između njih i na taj način pomaže u donošenju ispravnih odluka u vezi sa lečenjem na osnovu dobijenih nalaza. Oralna patologija je kritična u stomatološkoj nezi, jer nam omogućava da dijagnostikujemo simptome i brzo pružimo odgovarajući tretman kada postoji problem. Oralna patologija uzima u obzir vašu ličnu istoriju zdravlja kako bi utvrdila koja postojeća stanja mogu uticati na vaša usta.

 

Snimanje zuba – vrste

Postoje tri vrste dijagnostičkih radiografija koje se prave u današnjim stomatološkim ordinacijama – periapikalni (takođe poznati kao intraoralni ili zidni), panoramski i cefalometrijski. Periapikalni radiografi su verovatno najpoznatiji, sa slikama nekoliko zuba istovremeno snimljenim na malim filmskim karticama umetnutim u usta.

Kosti reflektuju više zračenja i to ih čini vidljivim vašem stomatologu. Dok tradicionalni rendgenski zraci koriste film za snimanje slike, digitalni zubni rendgenski zraci koriste senzor koji je povezan sa računarom. Tanka žica se koristi za povezivanje senzora sa računarom.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Digitalni pregled zuba – cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

msbeograd