Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Tečni azot

Tečni azot

Krioterapija - Terapija tečnim azotom

Tretman – tečni azot

Promene na koži, poput virusnih bradavica, seboroične keratoze, aktinične keratoze, papiloma na vratu, manjih angioma ili molluscum contagiosum – vrste virusnih bradavica kod dece – uspešno se tretiraju tečnim azotom.

Pre primene tretmana i odluke koji je pristup ili kombinacija pristupa adekvatan za tretman određene promene na koži, sprovodi se dermatološki pregled kože.
Tretman tečnim azotom ili krioterapija je jednostavna i bezbedna metoda koja daje odlične kozmetske rezultate i minimalne neželjene efekte.
U krioterapiji se koristi tečni azot, koji ima temperaturu od -194 stepena Celzijusovih.
Danas je ova metoda zamenjena tehnikom tečnog azota u spreju, jednostavnija je za izvođenje i efikasnija. Traje kratko, ne zahteva lokalnu anesteziju, a rizik od infekcije i oštećenja tkiva je mali.

 

Tečni azot se primenjuje kod kojih tretmana?

Krioterapija se preporučuje za tretman različitih benignih lezija. Ovom metodom najčešće se tretiraju aktinične keratoze (oštećenja kože izazvana ultravioletnim zračenjem), seboroične keratoze, virusne bradavice, kondilomi, molluscum contagiosum kod dece, dermatofibromi..

 

Kome se preporučuje tretman tečnim azotom?

Preporučujemo da nam se javite i zakažete specijalistički pregled dermatologa čim na koži uočite bilo kakve promene – od izraslina, promene boje mladeža, nove viseće mladeže, do širenja već postojećih pločastih izraslina. Tokom pregleda dermatolog će utvrditi o kakvim promenama je reč i uputiti Vas na dalje lečenje.

 

Efekat tečnog azota

Tečni azot radi po principu zamrzavanja, pa se na taj način uklanjaju promene na koži. Najčešća komplikacija je  diskomfort kože u vidu promrzlina različitog intenziteta. Najosetljivija područja su prsti i oči. Na tretiranim regijama se u pojedinim slučajevima nakon ovog tretmana mogu javiti hiperpigmentacije (pigmentne fleke) ili hipopigmentacije (bele fleke), koje se nakon nekoliko meseci povlače.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Tečni azot cena tretmana

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

Dr. Sladjana Ilić

Specijalista dermatologije

msbeograd