Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Tretmani fluoridom

Tretmani fluoridom

Tretmani Fluoridom

Tretmani fluridom – Fluorizacija zuba

Previše demineralizacije bez dovoljno remineralizacije koja bi obnovila zubnu gleđ dovodi do propadanja zuba, a da bismo sprečili ili zaustavili ovaj proces potrebni su nam tretmani fluoridom ondnosno fluorizacija zuba. Koristi ste kod prevencije propadanja zuba tako što čini zube otpornijima na napade kiselina, usporava i stopira propadanje zuba kao takav fluor je bitan u dečijoj stomatologiji.

 

U kom obliku je fluor dostupan?

Fluor možemo pronaći u hrani i vodi ali ga moćemo direktno naneti na zube sa fluoridnim pastama za zube i tečnostima za ispiranje usta.

Zubari fluor nanose na zube u vidu gela, želea ili rastvora i tako se izvrši fluorizacija zuba.

 

Kako izgledaju tretmani fluorom kod stomatologa?

Ovim tretmanom se usporava propadanje zuba ali ipak ne može da spreči potpuno nastanak karijesa na zubima.

Pre trertaman treba da se reše svi problemi, jedan od njih je i kamenac na zubima. Kod dece se ne taloži kamenac pa kod male dece ovaj postupak može da se preskoči.

Fluor je potrebno naneti pažljivo na sve delove zuba, gel se drži nekoliko minuta u ustima. Nakon tretmana pola sata ne treba konzumirati hranu.

Ovaj tretman se preporučuje jednom godišnje osim ukoliko stomatolog posebno naglasi drugačije.

 

Kada je unos fluora najbitniji?

Najbitniji period za unos fluora je između 6 meseci uzrasta i 16 godina starosti. Međutim, fluor je bitan i za odrasle, takođe. Posebno treba da obrate pažnju osobe sa sledećim problemima:

Suva usta, bolesti desni, ukoliko jednom godišnje ili jedno u dve godine imate karijes na zubima vrlo je moguće da vam potreban tretman fluorizacije zuba, prisutnost krunica i/ili mostova ili proteza.

 

Da li postoje neki rizici kod upotrebe fluora?

Fluor je bezbedan ali može biti opasan ako se koristi u velikim količinama zato je bitno da se manja deca nadgledaju dok upotrebljavaju proizvode sa fluorom.

Previše fluora izaziva bele tačkice, a u određenim slučajevima veoma uočljive braon mrlje na zubima.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Tretmani fluoridom cena

Pogledajte naš CENOVNIK

 

msbeograd