Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Bris rane

Bris rane

Bris rane

Šta je kultura brisa rane?

Bris rane je bakteriološka i mikološka analiza koja se uzima u svrhu ispitivanja mikroorganizama koji se nalaze unutar rane. Uzorak brisa se ispituje u dijagnostičke svrhe radi izolovanja bakterija ili gljivica koje su uzročnici infekcije rane.

 

Kada je potrebno da se radi bris?

Preporučujemo da bris uradite kada imate ranu na površini kože koja ne prolazi u vidu crvenila, bola, krvaranja, gnojnog sekreta ili upale okolne kože. Takođe, u slučaju postoperativne rane sa bolom i gnojenjem.

 

Bris rane – kako i kada se uzima?

Bris se uzima pomoću sterilnog brisa sa više različitih mesta iz dubine rane, pri čemu se izbegava deo rane koji krvari ili gde se nalazi strano telo.
Bris se može uzeti bilo kada u toku dana. Ukoliko je pacijent pod antibiotskom terapijom bris se u tom slučaju ne treba uzimati.
Bris treba uzeti najmanje 12 sati nakon primene antiseptičkog sredstva (rastvora, masti). Najbolje je ako se bris uzme neposredno pre previjanja rane.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Cena pregleda brisa rane

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

Dr. Sladjana Ilić

Specijalista dermatologije

msbeograd