Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Razbijanje kamena u bubregu i mokraćnim putevima

Razbijanje kamena u bubregu i mokraćnim putevima

Razbijanje Kamena u Bubregu

Koje su opcije razbijanja kamena u bubregu?

Razbijanje kamena u bubregu zavisiće od vrste, veličine i lokacije kamena.

Urin sadrži mnogo rastvorenih minerala i soli. Kada vaš urin ima visok nivo ovih minerala i soli, možete formirati kamenje. Kamen u bubregu može početi mali, ali može porasti u veličini, čak i ispunjavajući unutrašnje šuplje strukture bubrega. Neki kamenci ostaju u bubrezima i ne prave probleme. Ponekad kamen u bubregu može da putuje niz ureter, cev između bubrega i bešike. Ako kamen dospe u bešiku, može da se izbaci iz tela urinom. Ako se kamen zaglavi u ureteru, blokira protok urina iz tog bubrega i izaziva bol.

Ovo su tri najčešće opcije lečenje:

  1. Ureteroskopiju – ova procedura se koristi za lečenje kamena u bubregu koji se nalazi u bubregu ili ureteru.
  2. Litotripsija udarnih talasa – ova procedura koristi udarne talase, vođene rendgenom ili ultrazvukom, da razbije kamenje u bubregu u manje fragmente, koji zatim izlaze iz tela kroz urin.
  3. Perkutana nefrolitotomija – ova opcija se obično koristi za lečenje većih kamenaca u bubrezima.

 

Razbijanje kamena u bubregu – posle intervencije

Nakon operacije – ili nakon što prođete kamenac, ako ste u mogućnosti da sakupite njegov deo – vaš lekar će testirati kamen kako bi odredio vrstu da bi vam pomogao da ih posavetujete kako da ih izbegnete u budućnosti.

 

Simptomi kamena u bubregu?

Uobičajeni simptomi kamena u bubregu uključuju oštar, grčeviti bol u leđima i boku. Ovaj osećaj se često pomera u donji deo stomaka ili prepone. Bol često počinje iznenada i dolazi u talasima. Može doći i otići dok telo pokušava da se oslobodi kamena. drugi znaci kamena u bubregu uključuju: Osećaj intenzivne potrebe za mokrenjem.

Češće mokrenje ili osećaj pečenja tokom mokrenja. Urin koji je taman ili crven zbog krvi. Ponekad u urinu ima samo male količine crvenih krvnih zrnaca koje se ne mogu videti golim okom. Mučnina i povraćanje. Kod muškaraca, možete osetiti bol na vrhu penisa. Uzroci

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Razbijanje kamena u bubregu i mokraćnim putevima – cena intervencije

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

 

Dr. Goran Savić

SPECIJALISTA UROLOGIJE

Urolog Dr Goran Savić

Prof dr Jovan Hadži Djokić

SPECIJALISTA UROLOGIJE

Urolog Prof dr Jovan Hadži Djokić

Prof Zoran Džamić

SPECIJALISTA UROLOGIJE

Urolog Prof Zoran Džamić

msbeograd