Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

 

Specijalistički pregled onkologa

Specijalistički pregled onkologa

Specijalistički pregled onkologa

Onkologija

Onkologija predstavlja granu medicine koja se bavi faktorom nastanka tumora, njegovog razvoja i lečenja tumora. Tumori mogu biti benigni i maligni tumori. Karcinomi koji su u svetu nasmrtonosniji su leukemija, rak debelog creva, rak pluća, rak kože, rak prostate i rak jajnika. Preventivni pregledi kod onkologa traju oko 20 minuta i nije Vam potrebna posebna priprema. Ovi pregledi su preporučeni svima zato što je rana dijagnostika olakšavajuća okolnost za lečenje kancera. Onkologija ima tri područja:

  • medicinsko, predstavlja ciljanu hemoterapiju ili terapiju lekovima
  • radiološko, predstavlja lečenje kancera radioterapijom
  • hirurško, predstavlja hirurško otklanjanje tumora i okolnog tkiva

 

Kako izgleda pregled onkologa?

Na početku pregleda onkolog će uzeti od pacijenta anamnezu i porazgovarati o trenutnim tegobama. Nakon toga sledi fizikalni pregled, merenje krvnog pritiska i slušanje pluća i srca. Kada prouči istori bolesti i trenutno stanje pacijenta onkolog će preporučiti da li je potrebno dalje dijagnostikovanje. To će uglavnom podrazumevati ultrazvuk, rendgen abdomena ili laboratorijske analize.

 

Onkologija – kad se odlučiti za pregled?

Kod onkologa možete da se javite ukoliko neki od navedenih simptoma, naglašavamo da simptome ma koliko blagi bili nikada ne treba zanemariti:

  • dugotrajan kašalj
  • oteklinei grudvice na bilo kom delu tela
  • kod žena ukoliko dođe do promene na bradavicama
  • krv u stolici i gubitak apetita

Medicinska onkologija je nehirurško lečenje malignih bolesti, korišćenjem sistemske terapije (hemoterapija, hormonska terapija i biološki agensi), dok klinička onkologija koristi i radioterapiju i sistemsku terapiju u lečenju malignih bolesti.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Specijalistički pregled onkologa – cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

msbeograd