Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Specijalistički pregled onkologa

Specijalistički pregled onkologa

Specijalistički pregled onkologa

Onkologija

Onkologija predstavlja granu medicine koja se bavi faktorom nastanka tumora, njegovog razvoja i lečenja tumora. Tumori mogu biti benigni i maligni tumori. Karcinomi koji su u svetu nasmrtonosniji su leukemija, rak debelog creva, rak pluća, rak kože, rak prostate i rak jajnika. Preventivni pregledi kod onkologa traju oko 20 minuta i nije Vam potrebna posebna priprema. Ovi pregledi su preporučeni svima zato što je rana dijagnostika olakšavajuća okolnost za lečenje kancera. Onkologija ima tri područja:

  • medicinsko, predstavlja ciljanu hemoterapiju ili terapiju lekovima
  • radiološko, predstavlja lečenje kancera radioterapijom
  • hirurško, predstavlja hirurško otklanjanje tumora i okolnog tkiva

 

Kako izgleda pregled onkologa?

Na početku pregleda onkolog će uzeti od pacijenta anamnezu i porazgovarati o trenutnim tegobama. Nakon toga sledi fizikalni pregled, merenje krvnog pritiska i slušanje pluća i srca. Kada prouči istori bolesti i trenutno stanje pacijenta onkolog će preporučiti da li je potrebno dalje dijagnostikovanje. To će uglavnom podrazumevati ultrazvuk, rendgen abdomena ili laboratorijske analize.

 

Onkologija – kad se odlučiti za pregled?

Kod onkologa možete da se javite ukoliko neki od navedenih simptoma, naglašavamo da simptome ma koliko blagi bili nikada ne treba zanemariti:

  • dugotrajan kašalj
  • oteklinei grudvice na bilo kom delu tela
  • kod žena ukoliko dođe do promene na bradavicama
  • krv u stolici i gubitak apetita

Medicinska onkologija je nehirurško lečenje malignih bolesti, korišćenjem sistemske terapije (hemoterapija, hormonska terapija i biološki agensi), dok klinička onkologija koristi i radioterapiju i sistemsku terapiju u lečenju malignih bolesti.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Specijalistički pregled onkologa – cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

msbeograd