Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 666

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

 

Specijalistički pregled onkologa

Specijalistički pregled onkologa

Onkologija

Onkologija predstavlja granu medicine koja se bavi faktorom nastanka tumora,njegovog razvoja i lečenja tumora. Tumori mogu biti benigni i maligni tumori. Karcinomi koji su u svetu nasmrtonosniji su leukemija, rak debelog creva, rak pluća, rak kože, rak prostate i rak jajnika. Preventivni pregledi kod onkologa traju oko 20 minuta i nije Vam potrebna posebna priprema. Ovi pregledi su preporučeni svima zato što je rana dijagnostika olakšavajuća okolnost za lečenje kancera. Onkologija ima tri područja:
-medicinsko, predstavlja ciljanu hemoterapiju ili terapiju lekovima
-radiološko, predstavlja lečenje kancera radioterapijom
-hirurško, predstavlja hirurško otklanjanje tumora i okolnog tkiva

 

Kako izgleda pregled onkologa?

Na početku pregleda onkolog će uzeti od pacijenta anamnezu i porazgovarati o trenutnim tegobama. Nakon toga sledi fizikalni pregled, merenje krvnog pritiska i slušanje pluća i srca. Kada prouči istori bolesti i trenutno stanje pacijenta onkolog će preporučiti da li je potrebno dalje dijagnostikovanje. To će uglavnom podrazumevati ultrazvuk, rendgen abdomena ili laboratorijske analize.

 

Onkologija – kad se odlučiti za pregled?

Kod onkologa možete da se javite ukoliko neki od navedenih simptoma, naglašavamo da simptome ma koliko blagi bili nikada ne treba zanemariti:
-dugotrajan kašalj
-otekline i grudvice na bilo kom delu tela
-kod žena ukoliko dodje do promene na bradavicama
-krv u stolici i gubitak apetita

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Specijalistički pregled onkologa – cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

msbeograd