Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Bris kože

Bris kože

Bris kože - Bakteriološki i Mikološki

Šta je kultura brisa kože?

Bris kože je bakteriološka i mikološka analiza koja se uzima u svrhu ispitivanja mikroorganizama koji naseljavaju površinu kože. Uzorak brisa se ispituje u dijagnostičke svrhe radi izolovanja bakterija ili gljivica koje su uzročnici upala.

 

Kada je potrebno da se radi bris?

Preporučujemo da bris uradite kada imate promenu u vidu crvenila, svraba, bolne osetljivosti na površini kože ili pak na prevojima odnosno na pazuhu, pregibu lakta ili na koži iza kolena.

 

Kako i kada se uzima bris kože?

Bris se uzima pomoću sterilnog brisa sa dela kože gde je primećena promena.
Ukoliko postoje gnojne promena kao što su bubuljice, gnojni mehurići ili čir onda se pre brisa sterilnom iglom probijanjem ukloni tanka opna i gnoj se lagano istisne pomoću sterilne gaze i pokupi sterilnim brisem.
Bris se može uzeti bilo kada u toku dana. Ukoliko je pacijent pod antibiotskom terapijom bris se u tom slučaju ne treba uzimati.
Bris treba uzeti najmanje 12 sati nakon primene antiseptičkog sredstva (rastvora, masti).

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Cena pregleda brisa kože

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

Dr. Sladjana Ilić

Specijalista dermatologije

msbeograd