Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Operacija aneurizme

Operacija aneurizme

Operacija Aneurizme

Aneurizma

Aneurizma predstavlja proširenje aorte pri čemu slabi zid aorte. Kako pritisak krvi raste u proširenoj aorti može doći do pucanja aorte. Obolela aorta se menja veštačkom protezom kako ne bi došlo do pucanja. Ta proteza je tubularni graft i predstavlja sintetičku cev koju će nakon operacije vrlo brzo prekriti tkivo. Aneurizma aorte se može nalaziti u grudima ili ispod bubrega u trbuhu.

 

Simptomi aneurizme

Aneurizme često napreduju sporo i asimptomatski a ukoliko se simptomi pojave oni su:

– bol u grudima
– bol u ledjima
– promuklost i kašalj
– nedostatak vazduha

Ukoliko lekar sumnja na aneurizmu ona se može otkriti fizikalnim pregledom, rendgenom ili ultrazvučnim pregledom. Faktori koji utiču na napredovanje aneurizme su starost, upotreba cigareta, prordična istorija, ateroskleroza…

 

Operacija aneurizme

Postoje dve metode kojima će se operisati aneurizma. Prva je klasična, otvorena operacija pri kojoj se prošireni deo aorte menja protezom. Ovaj pristup je mnogo invazivniji za pacijenta. Druga metoda je endovaskularna tehnika kojom se uz pomoć katetera stent uvodi kroz preponske arterije. Cilj ove operacije je da proteza obloži unutrašnji deo aorte što će omogućiti normalan protok krvi.

Operacija aneurizme je tretman za aneurizme aorte. Hirurg uklanja oštećeni deo vaše aorte i zamenjuje ga cevčicom od sintetičke tkanine koja se zove graft. Operacija je veoma efikasna kada se izvodi pre rupture aneurizme.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Operacija aneurizme – cena pregleda

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr. Dragan Sekulić

Specijalista vaskularne hirurgije

Urolog Dr Goran Savić

Dr Ilijaš Činara

Specijalista vaskularne hirurgije

Urolog Prof dr Jovan Hadži Djokić

msbeograd