Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Lečenje paradentoze

Lečenje paradentoze

Lečenje Paradentoze

Lečenje paradentoze (parodontopatija)

Lečenje paradentoze je dugotrajan prces u kome treba biti uporan i istrajan jer se radi o bolesti koja se vraća i iz tog razloga mora biti pod stalnom kontrolom.
Ono što predstavlja jedino rešenje za paradentozu jeste prevencija. Redovna poseta stomatologu je od ključnog značaja kako biste sprečili da dođe do težeg oblika. Radi se o bolesti koja ima stadijume. Početna faza ili gingivitis je stanje koje se leči lako, nakupljeni kamenac i plak se lako uklanja sepcijalnim aparatom i nakon toga se zubi poliraju.

Ukoliko su parodontalni džepovi izražajni preduzimaju se drugi načini kao što su kiretaža ili hirurško lečenje (režanj operacija).

U slučajevima gubitka jednog ili više zuba, kao posledica terminalnog stadijuma parodontopatije, moramo pristupiti protetskom zbrinjavanju pacijenta.

 

Kako nastaje paradentoza (parodontopatija)?

Paradentoza je bolest koja ne boli sve dok ne dođe do komplikacaja. Počinje sa krvarenjem desni i može krenuti već u ranoj mladosti i izaziva je dentalni plak. Ukoliko je loša higijena zuba, zubni plak se taloži i dolazi do stvaranja kamenca koji uzrokuje zapaljenje desnih.

Ako ovo stanje ne lečimo ono se širi i formiraju se parodontalni džepovi i samim tim zubi postaju osetljiviji, počinju da se klate i u krajsnjem stadijumu da ispadaju.

 

Znaci parodontopatije

  • Otekle desni
  • Crvene desni
  • Desni koji krvare nakon pranja zuba

 

Ukoliko imate bilo koji od navedenih znakova onda imate upaljene desni. Parodontopatija predstavlja bolest koja se ne može izlečiti ali se može usporiti.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Lečenje paradentoze – cena usluge

Pogledajte naš CENOVNIK

msbeograd