Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Režanj operacija

Režanj operacija

Režanj Operacija

Šta rešava režanj operacija?

Ova operacija se obavlja kada je potrebno da se reši problem parodontopatije.

Parodontopatija predstavlja oboljenje zuba tačnije povezanosti korena zuba sa košću. Prvo nastaje upala desni što usleđuje povlačenje kostiju, a poslednji stadijum je klaćenje zuba i ispadanje.

Zubni kamenac je prvi uzročnik nastanka parodontopatije.

 

Kada se primenjuje režanj operacija?

Režanj operacija se primenjuje u uznapredovanom stadijumu parodontopatije. Prilikom ove intervencije dižu se desni i uklanjaju se patološke promene koje su nastale. Ubacivanje veštačke kosti i membrane se preduzima ukoliko postoji izraženo povlačenje kosti kao i klaćenje zuba.

Bitno je da pacijent bude svestan da se stanje parodontopatije ne leči već se ovo stanje zaustavlja. Veoma je važno da se održava oralna higijena i da se obavlja redovna kontrola..

 

Nakon operacije režnja?

Nakon režanj operacije zube je se u blok i na taj način zubi se stabilizuju, a ujedno se sprečava njihovo dalje klaćenje. Parodontalni džep predstavlja prostor između zuba i desni između kojih se sakupljaju naslage koje su pune bakterija koje dovode do upale.

Kod parodontopatija postoje mali siptomi ili ih nema uopšte, zato je bitna preventivna kontrola zuba kod stomatologa.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Režanj operacija – cena usluge

Pogledajte naš CENOVNIK

 

msbeograd