Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Gingivoplastika

Gingivoplastika

Gingivoplastika

Šta je gingivoplastika?

Gingivoplastika je preoblikovanje tkiva desni. Iako se može koristiti za uklanjanje obolelog tkiva, češće se koristi za estetsko preoblikovanje linije zubnog mesa oko zuba.

Bolest se širi  tako što bakterije koje stvaraju kamenac idu duž zuba sve do ispod linije desni. To stvara “džep” između desni i zuba. Ako se ne leči na vreme, infekcija će čak početi pogoršavati koštano tkivo.

 

Gingivoplastika – postupak

Pre samog zahvata radi se čišćenje kamenca u parodontnim džepovima kako bismo ih očistili i pripremili za postupak. Gingivoplastika se obavlja u lokalnoj anesteziji.

Izvode se skalpelom i laserom – elektrohirurškim uređajem.

Gingivoplastika traje svega nekoliko minuta. Nakon intervencije na zubno meso postavljaju se periodontalni zavoji koji se nose od 7 do 10 dana.

 

Ponašanje nakon zahvata

Možete koristiti lekove protiv bolova, a potrebno je da ispirate usta kako Vam je preporučio stomatolog.
Treba da se izbegava hrskava i začinjena hrana. Prvih dana treba izbegavati četkanje rane zubnom četkicom. Pacijentu se preporučuju preparati hijaluronske kiseline u obliku gela koji pospešuju zarastanje tkiva. Već idući dan pacijent može da se vrati svakodnevnim aktivnostima, a desni vrlo brzo poprimaju zdrav i prirodan izgled

 

Kakve koristi imamo od gingivoplastike?

Gingivoplastika daje zubnom mesu potpuno prirodan izgled. Njom se ispravljaju malformacije i asimetrija koje su uzrokovali genetski faktori. Gingivoplastika se danas koristi vrlo često isključivo u kozmetičke svrhe u estetskoj stomatologiji. Ukoliko se izvodi radi lečenja paradontopatije onda se saniraju parodontni džepovi – opasna žarišta u kojima se nakupljaju bakterije. Tu joj je svrha prvenstveno zdravstvena.

 

Gingivoplastika radi estetike

Gingivoplastika je mikrohirurški zahvat oblikovanje desni oko zuba.
Mnogi ljudi imaju neobično oblikovanu ili preteranu gingivu, koja kvari estetski izgled zbog manjih ili deformisanih zuba.
Otečene papile (tkivo desni između zuba) još je jedan primer deformisanog tkiva desni, ovaj deformitet može biti uzrok infekcije zbog otežanog čišćenja. U tim slučajevima se gingivoplastika koristi za preoblikovanje linije desni oko zuba kako bi se prikazao estetski ugodniji osmeh.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Cena usluge

Pogledajte naš CENOVNIK

 

msbeograd