Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

ESWEL – razbijanje kamena u bubrezima

ESWEL – razbijanje kamena u bubrezima

Razbijanje Kamena u Bubrezima

Učestalost nastanka kamena u bubrezima

Razbijanje kamena u bubrezima je potrebno ukoliko postoji veća količina kamenja koji utiču na kvalitet života. Prisustvo kamena u bubregu pogađa skoro sve populacije, a neke osobe su i pod uslovima normalne ishrane sklone da materije koje dovode do nastanka kamena u bubregu.

Kako se kamen spušta mokraćnim putevima on stvara bol obično nakon fizičkih aktivnosti ili vožnje. Može izazvati mučninu i povraćanje, ne često se javi i krv u mokraći, često mokrenje. Ukoliko se pojavi temperatura to je znak postojanja infekcije.

Prikriveni oblik je specifičan bez tegoba pa se oboljenje otkriva slučajno na kontorli. Ponekad, bol može da postoji samo u predelu prepona i genitalija sa ili bez širenja ka slabini. Atipični klinički oblici stvaraju diferencijalno-dijagnostičke teškoće pošto mogu da liče na upalu slepog creva, napad kamena u žučnoj kesi, oboljenja creva, kičmenog stuba, polnih organa, prostate.

 

Lečenje kamena u bubregu

Lečenje može biti konzervativno i operativno. U prvoj fazi smiruju se bolovi, otklanja se otok i spazam.
Opasno je zavaravati se da prestanak tegoba, znači da je kamen eliminisan, već da može da znači da je bubreg prestao sa radom. Ako se kamen ne izbaci spontano, potrebno je to uraditi operativno.

Prevencija pononog nastanka kamena je da se hemijski odredi sastav kamena, onda možemo odrediti dijetu kao i terapiju..

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Cena za razbijanje kamena u bubrezima

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naš tim lekara

Dr Nikola Stanojević

Specijalista urogenitalne hirurgije

Dr Nikola Stanojevic Urolog i Genitalni Hirurg

Prof Dr Miodrag Aćimović

Specijalista urologije

msbeograd