Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

Operacija presenilne katarakte

Operacija presenilne katarakte

Presenilna katarakta

Presenilna katarakta se definiše kao zamućenje sočiva i/ili njegove kapsule pre navršenih 40 godina kada su isključeni svi drugi poznati uzroci katarakte. Ovo će definitivno doprineti već postojećem teretu katarakte povezane sa starenjem širom sveta.
Postoje tri osnovna tipa katarakte:
-Nuklearne sklerotične katarakte
-Kortikalne katarakte
-Posteriorna subkapsularna katarakta

 

Presenilna katarakta – tretmani i lečenje

Šta je lek? Operacija je jedini način lečenja katarakte, ali vam možda neće trebati odmah. Ako otkrijete problem u ranoj fazi, možda ćete moći da pređete na novi recept za svoje naočare. Jače sočivo može poboljšati vaš vid na neko vreme.
Naočare mogu pomoći u postizanju vizuelne jasnoće za one koji nemaju teške slučajeve katarakte. Naočare neće trajno popraviti kataraktu, a vaše stanje može nastaviti da se pogoršava.

Kako zaustaviti rast katarakte?
-Imajte redovne očne preglede. …
-Pazite na šećer u krvi ako imate dijabetes. …
-Prestanite da pušite. …
-Smanjite potrošnju alkohola. …
-Uravnoteženo se hranite. …
-Nosite naočare za sunce.

 

Da li kataraktu možete dobiti dva puta?

Sažeti odgovor je, ne. Katarakta je u suštini zamućenje prirodnog sočiva oka, a operacija katarakte je potpuno uklanjanje ovog zamagljenog sočiva, nakon čega sledi njegova zamena IOL (intraokularno sočivo).

Koliko dugo traje sočivo za kataraktu?

Sočivo za kataraktu će trajati doživotno, a velika većina pacijenata ne doživljava nikakve komplikacije sa sočivima nakon operacije katarakte. U stvari, najčešći problem nakon operacije katarakte nema nikakve veze posebno sa vašim sočivom.

 

NAPOMENA: Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

 

Operacija presenilne katarakte – cena operacije

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Martina Markovic