Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Ginekologija u službi rejuvenacije – vaginoplastika kao estetsko i funkcionalno rešenje tegoba

Vaginalna Hirurška Rejuvenacija, dr Miloš Radović

Ginekologija u službi rejuvenacije – vaginoplastika kao estetsko i funkcionalno rešenje tegoba

Za mnoge žene, pitanja vezana za zdravlje vagine i seksualno zadovoljstvo postaju sve važnija. U potrazi za rešenjima i poboljšanjima, hirurške procedure poput vaginoplastike i vaginalne hirurške rejuvenacije postaju sve češći izbor. Razgovarali smo sa stručnjakom Mr. sci.med. dr Milošem Radovićem da bismo dublje istražili razloge, moguće komplikacije i koristi ovih procedura. Ovaj intervju nudi uvid u važne aspekte vaginoplastike i vaginalne hirurške rejuvenacije, pružajući čitaocima dragocene informacije pre donošenja odluka o njihovom zdravlju i dobrobiti.

**Koji su najvažniji razlozi zbog kojih se izvodi vaginoplastika? 

 –Poboljšanje funkcije vagine:

Nakon trudnoće i porođaja, vaginalni mišići mogu oslabiti, što može dovesti do problema sa kontrolom mokraće i smanjenjem seksualnog zadovoljstva. Vaginoplastika može pomoći u jačanju vaginalnih mišića, sužavanju vagine i poboljšanju funkcije vagine.

Poboljšanje izgleda vagine:

Promene u vagini mogu se odraziti i na njen izgled. Ginekološka hirurška rejuvenacija vagine može pomoći u oblikovanju, zatezanju i sužavanju vagine, čineći je privlačnijom i za pacijentkinje i za partnere. Sužavanje samog vaginalnog ulaza značajno doprinosi poboljšanju kvaliteta intimnih odnosa.

Povećanje samopouzdanja:

Problemi sa vaginom mogu imati negativan uticaj na samopouzdanje žene. Rejuvenacija vagine može pomoći pacijentkinjama da se osećaju bolje u svojoj koži i povrate izgubljeno samopouzdanje.

Poboljšanje sopstvenog zadovoljstva kao i zadovoljstva partnera jeste osnovni preduslov za podizanje kvaliteta života (QoL – Quality od Life).

**Kakvi su mogući rizici i komplikacije hirurške vaginoplastike?

Mogući rizici i komplikacije hirurške vaginoplastike uključuju bol, infekciju, krvarenje, ožiljke, gubitak osećaja, modrice, tromboembolijske komplikacije i reakciju na anesteziju. Važno je da pacijenti budu potpuno informisani o potencijalnim rizicima pre nego što se odluče za ovu proceduru.

**Kakva je razlika između hirurške vaginoplastike i vaginalne hirurške rejuvenacije?

Hirurška vaginoplastika se fokusira na rekonstrukciju i oblikovanje vagine, dok se vaginalna hirurška rejuvenacija obično odnosi na estetske procedure koje se izvode na vagini radi poboljšanja njenog izgleda i funkcionalnosti, ali ne nužno na oblikovanje same vagine.

**Koje su najčešće procedure u okviru vaginalne hirurške rejuvenacije?

Najčešće procedure koje se mogu udružiti u okviru vaginalne hirurške rejuvenacije uključuju labioplastiku (redukciju usana), klitoroplastiku (estetsku korekciju klitorisa), perineoplastiku, lifting vezivnog i mišićnog vaginalnog tkiva, uklanjanje ožiljaka i sužavanje vaginalnog ulaza (introitusa).

**Koliko dugo traje oporavak nakon vaginalne hirurške rejuvenacije?

Oporavak nakon vaginalne hirurške rejuvenacije može varirati u zavisnosti od vrste procedure koja je izvedena, ali obično traje nekoliko nedelja. Važno je slediti uputstva lekara o postoperativnoj nezi kako bi se osigurao uspešan oporavak.

**Da li su rezultati hirurške vaginoplastike i vaginalne hirurške rejuvenacije trajni?

Rezultati hirurške vaginoplastike i vaginalne hirurške rejuvenacije obično su dugotrajni, ali mogu biti podložni promenama tokom vremena zbog procesa starenja ili drugih faktora.

**Koliko košta hirurška vaginoplastika i vaginalna hirurška rejuvenacija?

Cene hirurške vaginoplastike i vaginalne hirurške rejuvenacije mogu varirati u zavisnosti od različitih faktora kao što su lokacija, kvalifikacije hirurga, obim procedure i individualne potrebe pacijenta. Pacijenti trebaju razgovarati sa svojim hirurgom kako bi dobili tačnu procenu troškova.

**Koliko je bezbedno izvoditi hiruršku vaginoplastiku i vaginalnu hiruršku rejuvenaciju?

Hirurška vaginoplastika i vaginalna hirurška rejuvenacija su relativno sigurne procedure kada se izvode od strane kvalifikovanog i iskusnog ginekološkog hirurga u odgovarajućem medicinskom okruženju. Važno je da pacijenti u dogovoru sa svojim hirurgom odaberu akreditovanu kliniku i dobro se informišu pre donošenja odluke.

**Da li postoji nešto što mogu učiniti da se pripremim za hiruršku vaginoplastiku ili vaginalnu hiruršku rejuvenaciju?

Pre hirurške vaginoplastike ili vaginalne hirurške rejuvenacije, važno je da pacijenti pravilno komuniciraju sa svojim hirurgom, obavljaju preoperativne testove i prate sve preporuke o pripremi za operaciju, uključujući prestanak pušenja i upotrebu određenih lekova.

**Da li je hirurška vaginoplastika ili vaginalna hirurška rejuvenacija bolna?

Ova procedura se obično izvodi pod opštom anestezijom, pa pacijenti ne osećaju bol tokom samog postupka. Međutim, moguća je blaga bol i nelagodnost tokom prvih 5 dana perioda oporavka, ali se to može ublažiti uzimanjem propisanih lekova protiv bolova.

**Da li postoji određena starosna granica za hiruršku vaginoplastiku ili vaginalnu hiruršku rejuvenaciju?

Nema stroge starosne granice za ove procedure, ali hirurzi obično preporučuju da pacijenti budu u dobrom zdravstvenom stanju pre nego što se odluče za hirurški zahvat. Labioplastiku dr Radović ne radi devojcicama mladjim od 16 godina i kada imaju potpisanu saglasnost oba roditelja.