Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

 

Dr Dejan Radojević – Operacija štitne žlezde u okviru MSB opšte bolnice

Dr Dejan Radojević – Operacija štitne žlezde u okviru MSB opšte bolnice

Dr. Dejan Radojević, istaknuti specijalista opšte i endokrine hirurgije, predvodi pružanje sveobuhvatne nege u hirurškim intervencijama koje se odnose na endokrine žlezde, opštu hirurgiju i laparoskopske procedure.

Specijalizovan za hirurško lečenje endokrinih poremećaja, Dr. Radojević usko sarađuje sa multidisciplinarnim timom endokrinologa kako bi sproveo temeljnu dijagnostiku i izveo hirurške tretmane za stanja koja utiču na štitastu žlezdu, nadbubrežne žlezde i druge endokrine tumore. Njegovo iskustvo obuhvata procedure poput tireoidektomije, adrenektomije i resekcije tumora, osiguravajući optimalne rezultate za pacijente.

Kao integralni član laparoskopskog hirurškog tima, Dr. Radojević doprinosi svojim veštinama u nizu minimalno invazivnih procedura, uključujući holecistektomiju za žučne kamence, reparaciju kila (ventralnih i preponskih), apendektomije i resekcije intraabdominalnih tumora. Njegova stručnost u laparoskopskim tehnikama omogućava unapređenu preciznost, smanjenu postoperativnu nelagodnost i brži oporavak pacijenata koji prolaze kroz ove procedure.

Pored toga, Dr. Radojević aktivno učestvuje u javnozdravstvenim inicijativama usmerenim na skrining i prevenciju karcinoma. Kao deo projekta Evropske unije “Podrška Uvođenju Nacionalnog Programa za Rano Otkrivanje Raka u Srbiji”, on predvodi napore u sprovođenju kolonoskopskih pregleda za karcinom debelog creva. Promovišući rano otkrivanje i intervenciju, Dr. Radojević teži da poboljša ishode pacijenata i smanji teret raka u zajednici.

OPERACIJA TIROIDNE ŽLEZDE U OKVIRU MSB opšte Bolnice

Tiroidna žlezda, kao najveći izolovani endokrini organ kod čoveka, igra ključnu ulogu u mnogim fiziološkim procesima u našem telu. Njeno zdravlje i funkcionalnost od suštinskog su značaja za naše opšte blagostanje. Kada se suočimo s potrebom za hirurškim zahvatom na tiroidnoj žlezdi, važno je imati pouzdane informacije i najviši nivo stručnosti medicinskog tima kako bi se procedura izvela uspešno. U okviru MSB opšte bolnica na čelu tima za hirurško lečenje tiroidnih problema je Dr. Dejan Radojević, hirurg opšte i endokrine hirurgije.

Hirurško lečenje tiroidne žlezde postaje neizbežno samo u slučajevima kada drugi terapijski pristupi nisu dovoljno efikasni ili su previše rizični. Ovaj zahvat obuhvata uklanjanje dela ili cele tiroidne žlezde, u zavisnosti od specifične dijagnoze i potreba pacijenta. U slučaju karcinoma, često se uklanjaju i centralne limfne žlezde vrata radi potpunog uklanjanja tumorskog tkiva.

Simptomi i tegobe poremećaja štitne žlezde:

Važno je naglasiti da poremećaji štitne žlezde mogu izazvati različite simptome i tegobe. Hipotireoza, koja se javlja kada štitna žlezda proizvodi nedovoljno hormona, može izazvati umor, debljanje, depresiju, suvu kožu, promene u kosi i otežano disanje. Sa druge strane, hiperterioza, koja se javlja kada štitna žlezda proizvodi previše hormona, može uzrokovati nervozu, gubitak težine, ubrzan srčani ritam, tremor i promene u ponašanju.

Nakon operacije tiroidne žlezde, pacijenti se brzo oporavljaju uz pravilnu negu i praćenje. Obično se konci sa rane uklanjaju petog do sedmog dana nakon operacije, dok se istovremeno započinje hormonska terapija kako bi se nadoknadila funkcija tiroidne žlezde. Pod nadzorom Dr. Radojevića, pacijenti se podstiču da se vrate normalnim svakodnevnim aktivnostima kako bi što brže povratili svoju životnu rutinu.

Indikacije za operaciju:

Najčešći razlozi za hirurško lečenje tiroidne žlezde uključuju prisustvo struma ili nodusa koji mogu uzrokovati komplikacije poput pritiska na okolna tkiva ili promene u funkciji žlezde. Takođe, tireoidektomija može biti neophodna u slučajevima bolesti tiroidne žlezde koje ne reaguju na standardnu terapiju.

Kada je reč o hirurškom lečenju tiroidnih problema, pouzdanost i stručnost su od suštinske važnosti. Pod vođstvom Dr. Dejana Radojevića, pacijenti mogu biti sigurni da će dobiti vrhunsku negu i tretman prilagođen njihovim individualnim potrebama. Bezbednost, efikasnost i brz oporavak su prioriteti u svakom koraku ovog procesa, čime se osigurava najbolji mogući ishod za pacijenta.

Krajnji rezultat je povratak u zdrav i aktivni život, uz podršku stručnjaka koji su posvećeni pacijentovom dobrobiti. Za sve one koji su suočeni sa problemima tiroidne žlezde, Dr. Dejan Radojević stoji na raspolaganju kao pouzdan partner u očuvanju njihovog zdravlja i blagostanja.