Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

UKLANJANJE OŽILJAKA OD PRETHODNIH POROĐAJA

UKLANJANJE OŽILJAKA OD PRETHODNIH POROĐAJA

Obnova Samopouzdanja: Uklanjanje Ožiljaka od Prethodnih Porođaja u Uroginekološkoj Hirurgiji

 

Uklanjanje ožiljaka od prethodnih porođaja je hirurški postupak koji se često koristi radi obnove i poboljšanja izgleda i funkcionalnosti perinealnog područja nakon porođaja. Ova procedura može biti od ključne važnosti za pacijentkinje koje pate od ožiljaka i drugih promena uzrokovanih porođajem, koje mogu uticati na njihovo samopouzdanje i udobnost.

PRIPREMA ZA UKLANJANJE OŽILJAKA

Pre same procedure uklanjanja ožiljaka, pacijentkinja će imati detaljne konsultacije sa hirurgom kako bi se utvrdila priroda ožiljaka, ciljevi postupka i moguće komplikacije. Ovo može uključivati i fizički pregled kako bi se odredio optimalan pristup hirurškom zahvatu. Uklanjanje ožiljaka se obično izvodi pod opštom anestezijom radi maksimalne udobnosti pacijentkinje.

RIZICI I KOMPLIKACIJE

Iako je uklanjanje ožiljaka obično siguran hirurški postupak, postoje određeni rizici od komplikacija, kao i kod bilo koje druge operacije. To može uključivati infekcije, krvarenje, ožiljke ili gubitak osećaja u perinealnom području. Pacijentkinja će biti detaljno informisana o potencijalnim rizicima pre same operacije.

OPORAVAK NAKON UKLANJANJA OŽILJAKA

Oporavak nakon uklanjanja ožiljaka može varirati u zavisnosti od obima operacije i opšteg zdravstvenog stanja pacijentkinje. Nakon završetka operacije, pacijentkinja će biti pod medicinskim nadzorom dok se oporavlja od anestezije. Preporučuje se izbegavanje napornih aktivnosti i seksualnih odnosa tokom određenog perioda oporavka kako bi se olakšao proces zarastanja i sprečile eventualne komplikacije.

NAPOMENA: Ovaj opis je samo informativne prirode i ne zamenjuje individualne konsultacije sa kvalifikovanim hirurgom. Svaka pacijentkinja bi trebala detaljno razgovarati sa svojim lekarom o procedurama, rizicima i očekivanjima vezanim za uklanjanje ožiljaka od prethodnih porođaja pre donošenja odluke o hirurškom zahvatu.

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

Milos Nedeljkovic