Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

HIRURŠKA REDUKCIJA KAPULJAČE KLITORISA

HIRURŠKA REDUKCIJA KAPULJAČE KLITORISA

Hirurška Redukcija Kapuljače Klitorisa

Estetska Preciznost: Hirurška Redukcija Kapuljače Klitorisa u Uroginekološkoj Praksi

 

Hirurška redukcija kapuljače klitorisa je postupak koji se često koristi radi korekcije veličine i oblika kožnog nabora koji pokriva klitoris. Ova procedura može biti od suštinskog značaja za pacijentkinje koje imaju estetske ili funkcionalne brige vezane za ovaj deo genitalnog područja.

HIRURŠKA REDUKCIJA KAPULJAČE KLITORISA – PRIPREMA

Pre same operacije, pacijentkinja će proći kroz detaljne konsultacije sa hirurgom kako bi se razgovaralo o ciljevima postupka, očekivanjima i potencijalnim rizicima. Ovo uključuje fizički pregled i diskusiju o individualnim potrebama i željama pacijentkinje. Procedura se obično izvodi pod opštom anestezijom radi maksimalne udobnosti pacijentkinje.

RIZICI I KOMPLIKACIJE

Iako je redukcija obično siguran postupak, postoji određeni rizik od komplikacija, kao i kod bilo koje druge hirurške intervencije. To može uključivati infekcije, krvarenje, ožiljke ili gubitak osećaja u području klitorisa. Pacijentkinja će biti detaljno informisana o potencijalnim rizicima pre same operacije.

HIRURŠKA REDUKCIJA KAPULJAČE KLITORISA – OPORAVAK

Oporavak nakon hirurške redukcije kapuljače klitorisa može varirati u zavisnosti od obima operacije i opšteg zdravstvenog stanja pacijentkinje. Nakon operacije, pacijentkinja će biti pod nadzorom medicinskog osoblja dok se oporavlja od anestezije. Preporučuje se izbegavanje napornih aktivnosti i seksualnih odnosa tokom određenog perioda oporavka kako bi se olakšao proces zarastanja i sprečile eventualne komplikacije.

NAPOMENA: Ovaj opis je samo informativne prirode i ne zamenjuje individualne konsultacije sa kvalifikovanim hirurgom. Svaka pacijentkinja bi trebala detaljno razgovarati sa svojim lekarom o procedurama, rizicima i očekivanjima vezanim za hiruršku redukciju kapuljače klitorisa pre donošenja odluke o hirurškom zahvatu.

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

Milos Nedeljkovic