Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

UKLANJANJE PROMENA NA VULVI

UKLANJANJE PROMENA NA VULVI

Precizno Uklanjanje Promena na Vulvi u Uroginekološkoj Praksi

 

Uklanjanje promena na vulvi je važan hirurški postupak u uroginekološkoj praksi, koji se koristi za eliminaciju patoloških promena na površini vulve. Ova procedura može biti neophodna radi dijagnostike ili terapije različitih stanja, uključujući benigna oboljenja, prekancerozne promene ili karcinome vulve.

PRIPREMA ZA UKLANJANJE PROMENA NA VULVI

Pre same procedure, pacijentkinja prolazi kroz temeljnu pripremu, uključujući fizički pregled i dijagnostičke testove za potvrdu prirode promena. Ovo omogućava hirurgu da odredi optimalni pristup uklanjanju i da se pripremi za eventualne komplikacije. Procedure se obično izvode ambulantno ili uz kratkotrajnu hospitalizaciju.

RIZICI I KOMPLIKACIJE

Iako je uklanjanje promena na vulvi obično siguran postupak, kao i kod bilo koje hirurške intervencije, postoje određeni rizici od komplikacija. To može uključivati krvarenje, infekcije, ožiljke ili retko oštećenje okolnih tkiva. Pre same procedure, pacijentkinja će biti detaljno informisana o potencijalnim rizicima i pružena joj će biti prilika da postavi pitanja.

OPORAVAK NAKON UKLANJANJA PROMENA NA VULVI

Oporavak nakon uklanjanja promena na vulvi varira u zavisnosti od obima operacije i opšteg zdravstvenog stanja pacijentkinje. Većina pacijentkinja može očekivati brz oporavak, uz preporuku da izbegavaju naporne fizičke aktivnosti i seksualne odnose tokom određenog perioda zarastanja. Redovne kontrole su važne kako bi se pratilo stanje i sprečile eventualne komplikacije.

NAPOMENA: Ovaj opis je informativne prirode i ne zamenjuje individualne konsultacije sa kvalifikovanim lekarom. Svaka pacijentkinja bi trebala razgovarati sa svojim lekarom o proceduri, rizicima i očekivanjima vezanim za uklanjanje promena na vulvi pre donošenja odluke o hirurškom zahvatu.

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

Milos Nedeljkovic