Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

APLIKACIJA I EKSTRKACIJA SPIRALE

APLIKACIJA I EKSTRKACIJA SPIRALE

Sigurna Primena i Uklanjanje Intrauterinih Kontraceptivnih Sredstava u Uroginekološkoj Praksi

 

Aplikacija i ekstrakcija spirale, intrauterinih kontraceptivnih sredstava (IUD), su rutinski hirurški postupci koji se koriste za postavljanje i uklanjanje IUD-a iz unutrašnjosti materice. Ovi postupci su od suštinskog značaja za efikasno korišćenje kontracepcije i upravljanje reproduktivnim zdravljem žene.

PRIPREMA ZA APLIKACIJU I EKSTRKACIJU SPIRALE

Pre same aplikacije ili ekstrakcije spirale, pacijentkinja će imati detaljne konsultacije sa svojim lekarom kako bi se razgovaralo o proceduri, ciljevima, očekivanjima i potencijalnim rizicima. Ovo uključuje fizički pregled, kao i diskusiju o prethodnim medicinskim istorijama i opcijama kontracepcije. Aplikacija i ekstrakcija spirale se obično izvode ambulantno.

RIZICI I KOMPLIKACIJE

Iako su aplikacija i ekstrakcija spirale obično sigurni postupci, postoji određeni rizik od komplikacija, kao i kod bilo koje druge medicinske intervencije. To može uključivati blagu nelagodnost tokom procedure, manje krvarenje ili retko perforaciju materice. Pacijentkinja će biti detaljno informisana o potencijalnim rizicima pre same procedure.

OPORAVAK NAKON APLIKACIJE I EKSTRKACIJE SPIRALE

Oporavak nakon aplikacije ili ekstrakcije spirale je obično brz. Pacijentkinja može očekivati ​​blagu nelagodnost ili bol u donjem delu stomaka nakon zahvata, ali većina se brzo oporavlja. Preporučuje se izbegavanje napornih fizičkih aktivnosti ili seksualnih odnosa nekoliko dana nakon postupka.

NAPOMENA: Ovaj opis je informativne prirode i ne zamenjuje individualne konsultacije sa kvalifikovanim lekarom. Svaka pacijentkinja bi trebala detaljno razgovarati sa svojim lekarom o proceduri, rizicima i očekivanjima vezanim za aplikaciju ili ekstrakciju spirale pre donošenja odluke o postupku.

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

Milos Nedeljkovic