Ponedeljak - Petak 07:00 - 21:00

Subota 08:00 - 16:00

011 3970 999

info@msbeograd.com

Vojvode Stepe 323, Voždovac

Milentija Popovića 5v,Novi Beograd

<div class=”mkd-icon-top-left”>
</div>
<div class=”mkd-elements-top-right”>
<a href=”https://msbeograd.com/kontakt/”><h6 style= “font-size: 13px; font-weight: 400; text-transform: none; line-height: 12px; margin-top: 15px; margin-bottom: 1px;”>Kontakt</br>011/3970-999</h6></a>

LAPAROSKOPIJA

LAPAROSKOPIJA

Laparoskopija u Uroginekološkoj Hirurgiji: Precizna i Minimalno Invazivna Intervencija

 

Laparoskopija je ključna dijagnostička i terapijska procedura u uroginekološkoj hirurgiji, omogućavajući hirurzima da vizualizuju i tretiraju različite patološke stanja u karličnoj regiji. Ovaj minimalno invazivni pristup donosi brojne prednosti u odnosu na tradicionalne hirurške tehnike.

PRIPREMA ZA LAPAROSKOPIJU

Pre laparoskopije, pacijentkinja prolazi kroz detaljne pripreme, uključujući fizički pregled, laboratorijske testove i druge dijagnostičke procedure. Obično se preporučuje post pre operacije, a zatim se procedura izvodi pod opštom anestezijom. Hirurzi pristupaju karličnoj šupljini kroz male incizije, koristeći laparoskopsku opremu za vizualizaciju i manipulaciju organima.

RIZICI I KOMPLIKACIJE

Iako je laparoskopija generalno sigurna procedura, postoji određeni rizik od komplikacija, kao što su krvarenje, infekcije ili oštećenje okolnih tkiva. Međutim, ovi rizici su obično manji u poređenju sa otvorenim hirurškim tehnikama. Pre operacije, lekar će detaljno objasniti moguće komplikacije i pružiti pacijentkinji sve potrebne informacije.

OPORAVAK NAKON LAPAROSKOPIJE

Oporavak nakon laparoskopije je obično brži i udobniji u poređenju sa tradicionalnim hirurškim tehnikama. Pacijentkinja može osećati blagu nelagodnost u predelu incizija, ali to se obično ublažava analgeticima. Nakon procedure, pacijentkinja će biti praćena od strane medicinskog osoblja i dobiće detaljne instrukcije o brizi nakon operacije.

NAPOMENA: Ovaj opis služi samo u informativne svrhe i ne zamenjuje individualne konsultacije sa kvalifikovanim lekarom. Svaka pacijentkinja bi trebala razgovarati sa svojim lekarom o svim pitanjima i brizama koje ima u vezi sa laparoskopijom pre donošenja odluke o proceduri.

Pogledajte naš CENOVNIK

 

Naši lekari specijalisti

Dr Andrija Antić

Specijalista opšte hirurgije

Dr Andrija Antic specijalista opste hirurgije MSB bolnice

Prof dr Sci. Med. Miroslav Granić

Specijalista opšte hirurgije

Prof. dr Miroslav Granic onkoloski hirurg MSB bolnice

Dr Jelena Petrović Šunderić

Specijalista opšte i digestivne hirurgije

Dr Jelena Petrović Šunderić Hirurg Koloproktolog

Prof Dr Nenad Ivančević

Specijalista opšte abdominalne hirurgije

Prof. dr Nenad Ivancevic Grudni hirurg MSB bolnice

Milos Nedeljkovic